Dizač utega prvi u povijesti podigao 450 kilograma u nekoliko ponavljanja

POZNATI dizač utega i stručnjak za fitness Chris Duffin odlučio je da neće dopustiti nikome, pa ni pandemiji koronavirusa, da ga zaustavi u ostvarenju koje do sada nije pošlo za rukom niti jednom ljudskom biću. Duffin je uspio tri puta iz čučnja podići čak 450 kilograma, a čak četvorica asistenata pazila su da nešto slučajno ne krene po zlu. Ovaj uspjeh postigao je u teretani Kabuki Strength Lab u Clackamasu u Oregonu.

Nakon što je uspješno osigurao težinu, Duffin je briznuo u plač od sreće, a iako ovaj uspjeh nije službeno prijavljen, izgledno je da je s ovim pothvatom postao prvi čovjek u povijesti koji je istovremeno podigao 450 kilograma i mrtvim dizanjem i iz čučnja. Inicijalno je bilo zamišljeno da Duffin nove rekorde postavi na službenom natjecanju u San Diegu tijekom vikenda, no budući da je ono otkazano zbog koronavirusa, dizač je odlučio barem za sebe postaviti ovaj impozantni rekord za koji se pripremao više od četiri godine.

U objavi koju je uz video postavio na svojem Instagram profilu vidljivo je koliko emocija mu je prolazilo kroz glavu nakon ostvarenja cilja.

"450 kg x 3 čučnja danas. Unatoč svoj nesigurnosti u svijetu i u našim životima trenutačno, prije četiri godine zadao sam si jasan i definiran cilj. Nešto jedinstveno što može inspirirati ljude i pomoći prikupiti novce i podići svijest o ciljevima u koje vjerujem. Posljednjih godinu dana za mene je bila velika borba da izvedem ovaj pothvat, ali uspio sam", napisao je u dijelu svoje objave Duffin. I iako je svjestan da njegov rekord zbog trenutačne posebne situacije u svijetu nije služben, dizač utega ne skriva ponos na svoj uspjeh.

"Riječi ne mogu točno opisati koliko je priprema za ovaj pothvat bila mentalno, fizički i emotivno iscrpljujuća. No ono što mogu reći je koliko sam ponosan što sam uspio u ostvarenju cilja pod svojim uvjetima i rokovima. Da, nije službeno zabilježeno i neće biti zapisano u knjigama, ali nije me briga. Moj cilj je bio postati prva osoba koja je iz mrtvog dizanja uspjela podići 450 kilograma i nakon toga istu težinu podići u nekoliko ponavljanja i čučnja. Uspio sam u tome i nitko mi ne može oduzeti taj uspjeh. TOČKA", zaključio je svoju objavu Duffin, koji će se sad ipak malo odmoriti prije sljedećih ciljeva koje je odlučio postići.

Pročitajte više