Djevojka videom od 30 sekundi pokazala rezultat šestomjesečne transformacije

TIJEKOM šest mjeseci mogu se dogoditi velike promjene. To je potvrdila i Lucy Bergin, 20-godišnjakinja koja je dokumentirala svoj gubitak kilograma u viralnom videu koji je objavila na TikToku, koji prikazuje njezinih pola godine vježbanja i pravilnog jedenja.

Bergin je s transformacijom započela u studenom 2020., fotografirajući se svaki dan ispred kalendara, odjevena u isti bikini, a sve se nastavilo do travnja ove godine. Na početku videodnevnika težila je 76 kilograma, a na kraju 63 kilograma.

@gritttfit

thank you @hunter_hobbs for this idea :) #weightloss #transformation #fyp #loseweight #foryou #workout

♬ 10 Bands - Joyner Lucas

No, ovo nije prvi put da se upustila u borbu s viškom kilograma. Tijekom djetinjstva je imala prekomjernu težinu, a problem se ponovno vratio tijekom fakultetskih dana.

"Odrastajući, obrazovala sam se kod kuće i tako se nisam bavila nikakvim sportom. Imam braću i sestre, ali zapravo nismo radili ništa aktivno pa sam jelo pretvorila u nezdravu naviku. Kad bih se osjećala tužno, jela bih", ispričala je.

Također, u dobi od 11 godina otkrivena joj je skolioza zbog koje je morala nositi specijalno medicinsko pomagalo 22 sata dnevno te su joj liječnici savjetovali da se ne bavi intenzivnim vježbanjem jer bi tako mogla nanijeti još veću štetu svome tijelu. Do svoje 18. godine Bergin je došla do 97 kilograma, a njezin indeks tjelesne mase je potvrđivao da pripada kategoriji pretilih.

"Godinama sam pokušavala smršavjeti, ali nikada nisam bila dosljedna tome", priznala je.

No, tijekom prošle godine otkrila je ljubav prema vježbanju te je počela trenirati za bodybuilding natjecanje. Na TikToku je vidjela videodnevnike različitih tjelesnih transformacija pa je odlučila i sama snimiti jedan takav. Kako kaže, nada se da će i druge potaknuti na isto.

Ipak, nije samo vježbanje zaslužno za njezinu transformaciju. Iako gotovo svaki dan provodi u teretani dižući utege i radeći kardio vježbe, ona je usredotočena i na ono što stavlja na svoj tanjur. Dnevno je konzumirala oko 1600 kalorija, a dan bi započinjala zobenim pahuljicama s proteinskim prahom, borovnicama i maslacem od kikirikija. Za ručak je jela piletinu s rižom i povrćem, a za večeru losos sa šparogama i rižom. No, svjesna je da takva prehrana ne bi svima odgovarala pa savjetuje da svatko pronađe ono što mu najbolje odgovara.

Kada je u pitanju vježbanje, vježbala je čak šest dana u tjednu, i to po dva do dva i pol sata dnevno.

"U to vrijeme nisam imala posao pa sam imala puno slobodnog vremena", rekla je.

Osim što se prema treninzima postavila kao prema nečemu što jednostavno svaki dan mora odraditi, velika motivacija joj je bila i prijateljica koja je cijelo vrijeme trenirala s njom, prenosi Today.

Pročitajte više