Evo koji je sastojak sendviča najveći krivac za visceralnu mast, tvrdi dijetetičarka

Foto: Pexels

U DANAŠNJEM svijetu sendviči su neizostavni. Brzo se spremaju, mogu se pojesti u pokretu i pripremiti na 1000 načina. Ali sendvič može biti glavni krivac za nakupljanje visceralne masti. Ona je smještena duboko u trbušnoj šupljini i okružuje vitalne organe te predstavlja značajan zdravstveni rizik.

Dijetetičarka Lori Walker rekla je da je jedan sastojak sendviča najčešći krivac za ovu opasnu mast koja može otežati optimalno funkcioniranje naših unutarnjih organa.

"Bijeli kruh je omiljen zbog svoje teksture i praktičnosti, ali se povezuje s povećanim rizikom od nakupljanja visceralne masti. Rafiniranom brašnu koje se koristi u bijelom kruhu nedostaju vlakna i hranjive tvari koje se nalaze u cjelovitim žitaricama, što dovodi do brzih skokova razine šećera u krvi", rekla je.

Bijeli kruh se brzo probavlja, što znači da se brzo pretvara u glukozu, a višak glukoze može se pohraniti kao visceralna mast u tijelu.

"Ta mast je posebno opasna jer je tijelo ne metabolizira dobro, a može doprinijeti ozbiljnim zdravstvenim problemima poput dijabetesa, bolesti srca i moždanog udara", upozorila je dijetetičarka.

Walker zato savjetuje da bijeli kruh zamijenimo alternativama od cjelovitih žitarica.

Pročitajte više