Samo gram ovog voća zaustavit će žudnju za zabranjenom hranom

Foto: Instagram

IMAJTE ga uvijek uz sebe ako vas uhvati želja za slatkim, sendvičem ili hamburgerom.

To su grožđice koje će zbog ovoga zavoljeti čak i oni koji ih do sada nisu voljeli. Kad naglo ogladnite, uzmite dva-tri zrna grožđica, ne više, budući da će vam trebati nekoliko minuta da ih pojedete.

Njima ćete nahraniti sva svoja čula. 

Prvo ih dobro promotrite, a potom udahnite njihov miris i aromu. Uzmite si vremena. Sjetite se, samo nekoliko minuta i vaša će grešna žudnja nestati.

Kad ste ih dobro upili okom, njuhom i opipom, stavite ih u usta pa jezikom prvo dugo istražujte nabore. Osjetite ih prije nego zagrizete i polagano žvačite, upijajući svu njihovu aromu. Kad ih gutate, zamislite njihov put kroz želudac, kako liježu i pune vas energijom, a potom se pitajte treba li vam doista hrana koju ste ranije poželjeli.

>>Jamčimo vam da ćete za 12 dana početi žudjeti za zdravom hranom <<

U tih nekoliko meditativnih minuta užitka u grožđicama vaš organizam nije doživio samo malo slatkoga. U to vrijeme ste disali lagano, rad srca se normalizirao, što je potaknulo neurotransmitere u mozgu koji su zaduženi za stabilizaciju organizma, pa i apetita.

A grožđice su zbog toga savršene jer imaju zanimljivu teksturu te okus s čak tri različite arome, koje biste trebali prepoznati dok lagano uživate u ovom bombastičnom obroku.

Pročitajte više