Henry Cavill nije dobio ulogu Jamesa Bonda jer je redatelj rekao da je predebeo

SVI se možemo složiti da Henry Cavill i debljina teško spadaju u istu rečenicu. Glumac koji je utjelovio DC-jevog najsnažnijeg superjunaka i lovca na čudovišta može se pohvaliti isklesanim tijelom i, za razliku od nekih glumaca za čija tijela su potrebni podstavljena odjeća i umjetni mišići, Cavill prirodno ima sve. Iznenađuje stoga činjenica da ga je netko nekad nazvao debelim, i to upravo filmski redatelj.

U nedavnom intervjuu za Men's Health Cavill je otkrio da redatelj Martin Campbell nije bio oduševljen njegovim tijelom, poput većine ljudi. Premda je u školi imao nešto viška kilograma, to vrijeme davno je prošlo jer ubrzo potom je otkrio blagodati svakodnevnih treninga za zdravlje i izgled. Ta strast dovela ga je do brojih uloga, kao što je The Witcher. Ali ona koja mu je promakla je uloga Jamesa Bonda.

Za ulogu tajnog agenta u Casino Royaleu odradio je probu, odglumivši scenu izlaska iz kupaone omotan u ručnik, sličnu onoj iz ere Seana Conneryja.

"Sjećam se da je redatelj Martin Campbell rekao: 'Izgledaš malko debeljuškasto, Henry'", ispričao je.

Iako ga je to iznenadilo, priznaje da u to vrijeme nije poštovao ista pravila treninga kao danas.

"Nisam se baš previše educirao o treninzima ni prehrani. A danas mi je drago da je Martin to rekao jer sam dobro prihvatio istinu. Takvi me komentari tjeraju da budem bolji", pojasnio je.

U to vrijeme Cavill je imao samo 23 godine i još se grčevito borio za neku dobru ulogu u Hollywoodu. Ubrzo je uslijedila uloga Supermana, koja ga je gurnula među zvijezde i uvela ga u svijet mukotrpnih treninga i strogo isplanirane prehrane.

Campbellov komentar potpirio je vatru i motivirao Cavilla da radi na sebi.

"Predstavljam važne likove, ne mogu dozvoliti da budem zapušteni Geralt ili bucmasti Superman", našalio se.

Tko zna, možda bi se danas Cavill mogao okušati u ulozi Jamesa Bonda, dovevši svoje tijelo do maksimuma fizičke spremnosti. Uloga agenta 007 je slobodna, a on je potvrdio da je i dalje smatra zabavnom i izvrsnom.

"Kad smo svojedobno odrađivali probe za Bonda, u najužem izboru smo bili Daniel Craig i ja. Osobno smatram da je on izvrstan Bond", zaključio je Cavill.

Pročitajte više