Hoće li vas iznenaditi kada pročitate što to jedu opaki CrossFiteri?

Foto: Instagram

VRLO dobro znamo da je kvalitetna prehrana sastavni dio fit života, kao što je i vježbanje dio kvalitetne dijete, ali jeste li se ikada pitali što točno jedu profesionalni sportaši? Oni kojima prehrana jednostavno mora biti dobro ukomponirana u njihov naporan sportski dan jer im hrana služi kao najbolje pokretačko gorivo i često je jedini jamac da će tijelo moći izdržati zadane napore. 

Ali ako ste ikada pomislili da se opaki sportaši hrane praškovima i suplementima, ili da sustavno paze na svoju liniju unoseći isključivo zdrave namirnice bez masti - moramo vas razveseliti da to nije točno. 

O tome je nedavno govorila poznata američka CrossFitterica Christmas Abbott koja je u samo nekoliko savjeta odgovorila što točno jede, svaki dan. Njen savjet vrlo je jednostavan i univerzalan - svaki obrok mora sačinjavati proteine, ugljikohidrate i masti. Za proteine nam je već odavno jasno, ali realno: ako ćemo pričati o najboljem gorivu za organizam, kako onda ne spomenuti upravo ugljikohidrate, a i masti.  

A mora li  jelovnik biti kompliciran, raznovrstan i uravnotežen? Njen je odgovor opet jednostavan - samo neka je uravnotežen i da ima dobru porciju jednog, drugog i trećeg. 

I zato ona ne komplicira. 

Za doručak obično jede - 2-3 jaja plus šnitu kruha s maslacem od kikirikija i za kraj jabuku kao savršen dodatak jutarnjim ugljikohidratima. 

Za ručak - Piletinu ili puretinu, dosta slatkih krumpira, s puno umaka od vrhnja koji čine njene dobre masti, a često ručku doda i malo ljutog umaka. 

Za večeru - opet proteini kojima "liječi" umorne mišiće - a tada obično bira meso ili ribu s grilla, s puno, također grilanog povrća i obilnom porcijom guacamole umaka.  

A vikendom si slobodno priušti i manje zdravih obroka, čak i punih masti, kako bi zasitila svoju glad za onim okusima od kojih naš organizam baš i nema pretjerane koristi, ali su potrebni našem mozgu, samo da znamo da se baš ničega ne trebamo odreći. A to je ujedno i slatka nagrada za organizam koji je većinu vremena proveo u zdravom modu. 

 

Pročitajte više