Influencerica savršeno odgovorila svima koji joj se rugaju jer pleše balet

29-GODIŠNJA Chloe Elliott dokaz je da izrugivanje ljudima na račun njihove tjelesne težine nije u opadanju. Naime, ova body positivity influencerica snimila se kako vježba balet i izazvala trolove koji su joj poručili da "plus-size žene ne mogu plesati". 

Srećom, Chloe, u internetskim krugovima poznatija kao Chloe In Curve, odlučila je uzvratiti. 

"Rekli su mi da sam prevelika za ples, da nikad neću moći stati na prste, da nisam dovoljno graciozna. Govorili su mi da ne zaslužujem plesati zbog svog tijela. Primala sam čak i prijetnje smrću, a sve zbog toga što sam plus-size žena koja se usudi iskušati nešto novo. Ironija je što mi se konstantno rugaju dok vježbam", kaže Chloe. 

Za časopis Cosmopolitan priznala je da su je takvi komentari ponekad natjerali da se osjeća bezvrijednom.

"Znala sam pomisliti da ne zaslužujem uživati u plesu. Htjela sam obrisati sav takav sadržaj. Govorili su mi da je balet elitni sport i da je nemoguće da se ja njime bavim", dodaje. 

No, to je u njoj probudilo odlučnost da dokaže svima da je situacija suprotna. Uspjela je stati na prste, a njena objava postala je viralna. Skupila je preko pola milijuna lajkova.

"Shvatila sam da, ako mogu pobuditi samopouzdanje u jednoj osobi, onda je vrijedilo. Toliko je bespotrebnog osuđivanja plus-size žena. Kritizira me se kad vježbam, ali i kad ne vježbam. Kao da ne smijemo biti vidljive ako smo deblje. Predstoji nam puno borbe dok društvo ne shvati da osobe treba uvažavati bez obzira na njihovu veličinu", zaključila je.

Pročitajte više