Je li moguće jesti pizzu svaki dan, a opet mršavjeti?

Foto: WeHeartIt 

ZVUČI primamljivo, zar ne no je li to točno? 

Pizza i linija ne spominju se baš zajedno kad je riječ o dijetama, odnosno zdravoj prehrani i gubitku kilograma, ali jedan je njujorški šef talijanskih korijena pobio tezu da bi nas kriška pizze dnevno mogla stajati isključivo viška kilograma. 

Međutim, ovo nije tema u kojoj vam savjetujemo da se slijepo držite njegovog plana prehrane niti govorimo da je pizza zdrav obrok, govorimo o nečemu drugome.... 

Prema pisanju New York Posta, Brian Northrup, kuhar koji korijene vuče iz Napulja (prijestolnice najbolje pizze na svijetu), godinu je dana, svaki dan jeo pizzu i unatoč tom tipičnom junk foodu, uspio izgubiti nevjerojatnih 45 kilograma. To nas je dovelo do pitanja je li moguće svaki dan jesti pizzu, a opet mršavjeti? 

Odgovor su dali stručnjaci na portalu Women's Health, a vjerujemo da će vas razveseliti. 

Oni kažu da pizza definitivno ne spada pod zdravu hranu i realno nam ne donosi neke nutritivne vrijednosti, ali ima nešto u tome ako ćete isti obrok jesti baš svaki dan. 

"Monotonija ima svoje prednosti kada je u pitanju gubitak tjelesne mase", rekla je Jennifer McDaniel i dodala da su to dokazala istraživanja koja potvrđuju da jedenje iste hrane iz dana u dan može voditi samo tome da nam ta hrana postane manje fina i da je zbog toga zapravo jedemo manje". 

"Ako vam je cilj gubitak težine, takva monotonija može biti baš korisna", misli i Brigitte Zeitlin koja pak kaže da tu možda nije važna samo monotonija već i dosljednost u tome što i kada jedemo. Zato nam dosljednost može pomoći i kod promjene životnih navika.

Primjerice, ako pokušavate izgubiti na težini, ali nikada ne jedete doručak, na njega ćete se lakše naviknuti ako ćete, bar jedno vrijeme, svaki dan jesti isto. 

No, vratimo se ovom triku sa svakodnevnim jedenjem pizze za ručak. 

"Da se razumijemo, to nije ni dobro ni zdravo, jer je pizza nutritivno slaba i realno vam može odmoći u vašim zdravim navikama, ali ona je ujedno i dokaz da jednom kriškom dnevno ipak nećemo učiniti veliku pogrešku, pogotovo ako će ostali obroci u danu biti puno bolje balansirani. I ako se tog režima nećete držati predugo. Uostalom, nije dobro ni svaki dan jesti istu zdravu hranu, jer tako postoji mogućnost da organizam neće dobiti sve potrebne nutrijente pa ako već govorimo o zdravom režimu, onda moramo naglasiti da je monotonija na stolu dobra samo kratkoročno", kaže Zeitlin. 

Pa ako baš želite, jer ne možete izdržati bez nje, pokušati ovakav prinicp dijete, tad se svakako potrudite taj komad pizze učiniti malo zdravijim, odnosno bogatijim zdravijim sastojcima. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz pizza, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: pizza. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više