Juha koju obožavaju slavni: Je li temeljac od kostiju zaista toliko zdrav?

Foto:123rf

JUHA od kostiju je najnoviji prehrambeni trend u Hollywoodu. Mnoge slavne osobe vjeruju da je jako zdrava i da čini čuda za kožu, kosu i nokte.

Gwyneth Paltrow kaže da je za nju juha od kostiju eliksir za čišćenje organizma. Tvrdi da ga zimi pije svaki dan i naziva ga "čudesnim napitkom", piše nothingbutbroth.com. Salma Hayek pije ovaj temeljac (od piletine, govedine ili ribe) kako bi održala mladost, a Kobe Bryant zbog sportskih ozljeda i bolova.

"Cijela tajna je da u temeljcu ima puno prirodnih i korisnih želatina, i to mojoj koži daje mladost", rekla je Salma Hayek za magazin People.

"Temeljac od kostiju, osobito od govedine, jako je popularan ovih dana. Oni koji ga konzumiraju se kunu da od njega imaju brojne zdravstvene koristi. Čuo sam svašta, da je dobar za imunitet i zglobove ili pak da pomlađuje kožu zbog kolagena koji ima u sebi. Nažalost, ne postoje eliksiri mladosti i čudotvorna hrana, koliko god ljudi htjeli u to vjerovati", kaže dr. William H. Percy, profesor na Medicinskom fakultetu sveučilišta Sanford u Dakoti.

Premda ova juha nije superhrana kakvom je mnogi predstavljaju, jesti juhu u bilo kakvom obliku zaista jest zdravo. Svaka juha sadrži potrebne vitamine, minerale i ostale vrlo važne nutrijente za normalno funkcioniranje organizma, piše huffingtonpost. Osim toga, juha je i dobar saveznik u borbi protiv viroza i prehlada.
 

Pročitajte više