Kako ostati u treningu ako ste ozlijeđeni

Foto: Instagram

TREBA li strogo mirovati od treninga ako imate sportsku ozljedu ili postoji način da ipak nastavite nesmetano trenirati?

To je pitanje jako često čula dr. Marci Goolsby, fizijatrica i liječnica sportske medicine iz njujorške Hospital for Special Surgery zbog čega je odlučila javno dati nekoliko dobrih odgovora.

"Sve naravno ovisi o kakvoj je ozljedi riječ i što liječnik kaže na nastavak treniranja, ali često  postoji mogućnost da ipak malo trenirate. Imate li ozljedu noge ili predjela na donjem dijelu tijela, zbog čega ne možete trčati, voziti bicikl ili trenirati kako ste navikli, plivanje je jako dobro rješenje. Zapravo, plivanje se preporučuje i kod drugih ozljeda, osim u slučaju otvorenih rana, prijeloma i ozljeda za koje liječnik ocijeni da trebaju još mirovanja. Plivanje je odličan izbor, jer voda ublažava pritisak na zglobove, tijelo se u vodi kreće nježnije, a mišići svejedno rade, čak malo više nego klasično, zbog otpora koji im radi voda", objasnila je.

Zato se, uostalom, mnoge sportske ozljede liječe upravo u vodi.

Osim plivanja, s ozlijeđenom se nogom možete baviti vježbama snage gornjeg dijela tijela ili se baviti pilatesom, s modificiranim vježbama.

"No, naglasila je, "svakako se prije odluke o nastavku treninga posavjetujte sa stručnjakom".

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz fitness, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: fitness.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više