Kako se motivirati na gubitak kilograma i pronaći motivaciju za vježbanjem?

Foto: Unsplash

POČETI s dijetom ili vježbanjem često je najteži dio puta prema boljem zdravlju. Mnogima vrlo brzo ponestane motivacije i snage pa se ili vrate starim navikama ili čak pogoršaju način prehrane. Poznati osobni fitness trener Anthony Healy nedavno je za britanski Mirror pričao o motivaciji i dao svoje savjete za ostati motiviranim.

„Mršavljenje je sve samo ne lagano. Razlog zašto je Katie Hopkins bila toliko uspješna u svojoj dijeti je nevjerojatna motiviranost koju je imala. Cijeli njezin identitet, TV osobnost i život su uspješni i, jednostavno, neuspjeh nije bio opcija“, rekao je Anthony o pristupu dijeti koju je imala zvijezda Katie Hopkins koju je nedavno trenirao.

Kako doći do takve motiviranosti? Evo nekoliko njegovih savjeta koje možete pokušati ako želite izgubiti suvišne kilograme:

Jasno odlučite zašto želite izgubiti kilograme. Nije bitno je li to zbog zdravlja, izgleda ili načina na koji ćete izgledati u bikiniju, bitno je da imate jasan razlog.

Postavite jasne ciljeve. „Izgubiti kilograme“ je previše neodređeno. Postavite si jasan i realan cilj, poput izgubiti 5 kilograma u mjesec dana ili trčati tri puta tjedno i onda se pridržavajte tih ciljeva

Stvorite i vizualne ciljeve. Oni su odlični motivatori. Ako želite izgledati odlično u kupaćem kostimu koji je nekoliko brojeva manji od onog u koji stanete, kupite ga i objesite u sobu da vas podsjeća na to što vam je cilj.

Napišite si mantru za ponavljanje. Učinite da vam se cilj čini kao nešto što ste već postigli. Napišite i onda svako jutro pročitajte jutarnju mantru koja opisuje što ćete napraviti kada smršavite.

Riješite se loših navika. Za velike transformacije treba vremena. Da što prije dobijete dobre rezultate, bilo bi pametno riješiti se loših navika. Bilo da se radi o šećeru, alkoholu, junk foodu, jednostavno ih izbacite iz prehrane. Izdržite 6 do 12 tjedana i vidjet ćete ogroman rezultat.

Zadržite pozitivan stav. S pozitivnim stavom sve je dostižno i nema prepreke koja vas može zadržati.

Naravno, uz navedeno, postoje još neki savjeti koje možete probati da bi vam bilo lakše. Poznati guru za mršavljenje Steve Miller savjetuje svima koji žele smršavjeti da izbjegavaju konflikte koji dovode do stresa jer on uvijek vodi do neke grickalice za smirenje. Isto tako, možete sakriti slatkiše da vas ne mame ili, možda čak bolje, uopće ih ne kupiti. Najbitnije od svega, prestanite koristiti ispriku: „Sad sam već toliko pojeo da još ovo neće napraviti nikakvu razliku.“ To je put bez povratka.

Pročitajte više