Koliko čučnjeva trebamo napraviti da smršavimo i sagorimo kalorije?

Foto: Unsplash

ČUČNJEVI su jedna od najizvođenijih vježbi. Njome vježbamo mišiće nogu i stražnjice, ali i jačamo ligamente koljena i kukova. Koliko čučnjeva moramo napraviti da bismo sagorjeli kalorije i smršavjeli? Prema stručnjacima, izvođenje čučnjeva učinkovitije je ako se radi nekoliko serija kroz dan. Na taj se način sagorijeva puno više kalorija i eliminira salo.

Koliko ponavljanja čučnjeva treba napraviti u danu?

Kako piše Marca, ako ste početnici u vježbanju, za početak je najbolje raditi tri serije od 15 ponavljanja i to četiri ili pet dana u tjednu. Onda se povremeno povećava broj serija i ponavljanja i tako sagorijeva i više kalorija. Ključna brojka za vidljive rezultate je 50 čučnjeva dnevno, ali to ovisi o svakom pojedincu.

Prema procjenama, 15 minuta tjelovježbe dnevno sagorijeva 1764 kalorije. Čučnjevi također stimuliraju kardiovaskularni sustav. Također, ako u svoju rutinu ubacite dizanje utega, kalorije će se sagorijevati i nakon treninga, odnosno u fazi mirovanja. I ne zaboravite da u rezultatima, osim tjelovježbe, važnu ulogu igra i prehrana.

Pročitajte više