Lady Gaga trpala se ugljikohidratima da bi se pripremila za ulogu u iščekivanom filmu

Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP via Guliver Image

MRŠAVLJENJE za uloge nije lako, ali uobičajena je praksa jer su glumci na malim i velikim ekranima većinom u top formi, dijelom zbog zahtjeva za skladnim fizičkim izgledom, dijelom da bi bili snažni i spremni za izdržavanje napornih cjelodnevnih snimanja. 

Lady Gaga je morala postići drugačiji efekt za svoju najnoviju ulogu. Uz to što je imala devet mjeseci da usavrši svoj talijanski naglasak za ulogu Patrizije Reggiani u nadolazećoj drami House of Gucci, morala se i udebljati. Dobitnica 12 Grammyja, 35-godišnja zvijezda namjerno je jela prevelike količine tjestenine i kruha kako bi postigla "zaobljeniju figuru" i vjerno utjelovila članicu talijanskog elitnog društva.

Potpuna predanost ulozi

Trpanje slasnim ugljikohidratima i vježba talijanskog naglaska bili su u njenom fokusu mjesecima, a za Hollywood Reporter je izjavila da je potonje bilo poput učenja novog glazbenog žanra.

"Ako mogu pjevati rock 'n' roll ili jazz, ili country, ili pop glazbu, znala sam da mogu govoriti specifičnim sjevernotalijanskim naglaskom", rekla je Oscarom nagrađena glumica i pjevačica. 

Gaga je bila potpuno predana ulozi Patrizije, zadržavši se u liku i van seta za vrijeme trajanja snimanja, iznenadivši tako članove obitelji. 

"Majka i otac su me nekoliko puta doživjeli kao Patriziju", priznala je. "I uglavnom su se smijali jer moja obitelj uživa u mojoj ljubavi prema umjetnosti." No, dodala je da intenzivna predanost nije uvijek dobra stvar.

"Postoji loša strana predanosti ulozi u tolikoj mjeri jer je to prilagodba za sve oko vas. Odjednom više ne razgovarate sa Stefani s naglaskom. Razgovarate s Patrizijom Gucci", rekla je.

Pop zvijezda, pravog imena Stefani Germanotta, ovom ulogom je zaronila duboko u svoje talijansko porijeklo kako bi tako doprinijela kvalitetnoj pripremi za ovu ulogu.

Povezala se sa svojim talijanskim korijenima

Njezini su djed i baka došli sa Sicilije i morali su se brzo asimilirati na američki način života. "Puno sam kopala po svom porijeklu. Pitala sam se kako se izvući iz talijansko-američkog identiteta i upustiti se u to što znači biti Talijanka."

"Dio onoga što čini dobar lik je poznavanje dubokih potreba lika", primijetila je Gaga. "Ali ne možete razumjeti koja je duboka potreba tog lika ako ne razumijete vlastiti karakter. Moja duboka potreba uvijek je bila da svog oca učinim ponosnim. Mislim da je Patrizia htjela biti važna muškarcu kako bi svoju majku učinila ponosnom."

Pročitajte više