Lagani trening koji ćete vani moći raditi cijelu zimu

Foto: 123rf/WeHeartit

ZIMA ima svoje draži i uopće nije loše steći rutinu vježbanja vani, čak i kad je hladno.

Ma čak i kad padne snijeg, jer će trening tada biti učinkovitiji.

"Česta blagotvorna izloženost hladnoći može značajno utjecati na količinu energije za vrijeme trajanja duge zime i tako pomoći sagorijevati više kalorija. Da se ovu zimu klasično malo ne udebljate, trenirajte vani", stoji u članku o pozitivnim stranama treniranja vani zimi.



Doduše, trening vani zimi je često otežan pa se čuvajte ozljeda zbog skliskog i tvrđeg tla, a isto se tako savjetuje poseban oprez kod izrazito niskih temperatura. Uobičajeni manji minus ispod ništice je dopušten.

Preporučuje se vježbanje i po snijegu, jer ćete tako još više izići iz komforne zone, aktivirati više mišića, potaknuti tijelo na intenzivniji rad.

Međutim, trening ne treba trajati dugo i nije loše ako se fokusirate na jednostavnu kombinaciju kardio treninga i vježbi snage.

Prema Kendallu Woodu, koautoru Core Fitness Solutiona, "vanjski zimski trening nagnat će vas da ga radite bolje i jače no inače", a ovo je njegov prijedlog za učinkovit trening prilagođen potrebama i vanjskim uvjetima.


Zagrijavanje: džoging na mjestu (60 sekundi)

Iskorak (30 sekundi)

Čučnjevi (30 sekundi)

Sklekovi (30 sekundi)

Marinci (30 sekundi)

Visoka koljena (60 sekundi)

Smirivanje: Trčanje na mjestu (30 sekundi)

Napravite dvije serije, a ako želite malo trčati, ukomponirajte trčanje nakon ovih vježbi.

Trening radite nekoliko puta tjedno.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz fitness, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: fitness.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 

Pročitajte više