Liječnici joj odbili ukloniti implantante da ne izgubi savršeno sportsko tijelo

FITNESS trenerica koja je nedavno uklonila implantante iz grudi zbog niza bolesti s kojima se suočila otkrila je kako su liječnici oklijevali napraviti taj zahvat. Naime, tvrdili su da će tako pokvariti vlastitu figuru, odnosno uništiti "savršeno sportsko tijelo".

Bec Donlan je rođena s pectus excavatumom, što je strukturna deformacija prednjeg torakalnog zida u kojoj su sternum i rebreni kavez nepravilno oblikovani. S obzirom na to da je riječ o vidljivoj deformaciji, sve to se odrazilo i na nedostatak samopouzdanja pa je u dobi od 22 godine odlučila ugraditi implantante.

Međutim, nakon što se fitnes influencerica u više navrata probudila s upaljenom dojkom, počela je razmišljati o uklanjanju implantanata.

"Liječnici su mi rekli da to neće učiniti jer to ne bi izgledalo dobro", rekla je ona za Real Self.

"Jedan je čak rekao da imam tijelo za naslovnicu časopisa Sports Illustrated, a da ću nakon uklanjanja implantanata izgledati grozno pa to ne želi napraviti", ispričala je.

Naime, tri godine je bila zadovoljna rezultatom zahvata, ali se potom suočila s brojnim zdravstvenim problemima. Liječnici nisu mogli pronaći uzrok pa su posumnjali na to da je riječ o bakterijskoj infekciji te su joj propisali antibiotik.

Jedno vrijeme je takvo liječenje funkcioniralo, ali nekoliko godina kasnije problem se ponovio, a počela je imati i želučanih problema. Tijekom sljedećih nekoliko godina njezino se zdravlje nastavilo pogoršavati; doživjela je kronični umor, gubitak kose, debljanje - unatoč tome što je vježbala čak dva puta dnevno - i imala je toliko loše periode da nije mogla ustati iz kreveta. Dijagnosticirana joj je i Hashimotova bolest, autoimuna bolest koja oštećuje štitnjaču, uzrokuje debljanje i umor.

Međutim, nikada do tad nije posumnjala da su uzrok svih ovih problema upravo implantanti. Čak i kada se ispostavilo da bi oni mogli biti uzrok, nije željela to prihvatiti.

"Iskreno rečeno, nije me bilo briga jer sam jako voljela svoje grudi i nisam ih se željela odreći", priznala je.

Zatim je, u ljeto 2019. godine, Bec otkrila da je farmaceutska tvrtka Allergan opozvala implantante dojki koji su i njoj ugrađeni nakon što je FDA otkrila da žene koje ih imaju ujedno imaju i značajno veći rizik od limfoma. Čak i tada su liječnici nagovarali Bec da ih ne uklanja.

No kada su joj se grudi opet upalile, odlazak na hitnu pomoć joj je otvorio oči. Na pitanje treba li ih ukloniti i mogu li upravo oni biti uzrok svih tih problema, jedan liječnik joj je rekao da, iako nema medicinskog obrazloženja, kada bi mu ona bila kći, savjetovao bi joj da ih već sutra ukloni.

Na vlastito zaprepaštenje, shvatila je da neće biti lako naći kirurga koji će joj pristati napraviti taj zahvat. Kako tvrdi, nekoliko njih ju je odbilo uz obrazloženje da će joj uklanjanje implantanata uništiti figuru.

Na kraju je ipak pronašla liječnika spremnog na suradnju koji ju je upozorio da zbog njezinog zdravstvenog problema rezultat neće biti sjajan, ali je shvaćao da joj je zdravlje na prvom mjestu. Iako i sama priznaje da joj je bio šok ponovno vidjeti svoje tijelo bez implantanata, ističe kako je nevjerojatno koliko se bolje osjećala odmah nakon zahvata.

Tvrdi da joj se stanje kože poboljšalo, a bjeloočnice su joj postale sjajnije u roku od svega nekoliko sati nakon uklanjanja implantanata.

Svoje iskustvo je podijelila s pratiteljima na Instagramu te se svega šest tjedana nakon operacije vratila vježbanju i aktivnom životu. 

Ipak, svjesna je da je pred njom dugačak put oporavka i detoksikacije cjelokupnog organizma nakon, kako kaže, "11 godina toksičnog opterećenja", piše Daily Mail.

Pročitajte više