Ljudima rekla da su sami krivi što su debeli pa razbjesnila YouTube: Ovo je dno dna

Foto: YouTube screenshot

JEDNA studentica svojim je videom na YouTubeu razbjesnila javnost. Naime, na kanalu ‘Budimo iskreni’ osvanuo je njen video naslova ‘Sami ste krivi što ste debeli’. 

“Sami ste krivi što ste debeli. Vrijeme je da prestanete sami sebe lagati i tražiti izgovore. No to je zapravo jako pozitivna stvar jer to znači da to možete i promijeniti. Vi ste krivi znači da ste odgovorni. Znači da možete odabrati hoćete li biti debeli ili ne”, pojasnila je na početku pa dodala da nema mjesta izgovorima.

“U životu se ne isplati biti debeo. Nemojte mi uopće pisati u komentare ''ja imam problema sa štitnjačom, moji mama i tata su debeli, ja imam dijabetes”. Sve to stoji, ali ja vam za svaki od tih izgovora mogu naći bar jednu osobu koja je vitka unatoč tome.”

Prvo je navela nekoliko razloga “zašto se u životu ne isplati biti debeo”, a onda i dala par savjeta za mršavljenje.

“Prvo, debeli ljudi lošije prolaze u životu, dobivaju manje prilika. To je čak znanstveno dokazano. Ako debela i mršava žena dođu na razgovor za posao, dobit će ga mršava, čak i ako je debela žena sposobnija. To je činjenica i ne možete se vrijeđati na činjenice. Kad vidite debelu osobu znate da nije disciplinirana jer se ne može kontrolirati u jedenju, da ne voli sebe i da ne brine za svoje tijelo. Izgled je bitan, pogotovo prvi dojam”, ustvrdila je. 

Kao drugi razlog navela je da je čovjeku prirodno da mu se sviđa skladno tijelo, a posljednji razlog koji navodi jest da je “život teži ako ste vi teži”.

Njeni savjeti su da prihvatite tijelo onakvo kakvo je sada, a onda donesete odluku da ga promijenite. Predlaže da nađete plan prehrane i trening u kojima ćete uživati. 

“Treće, prestanite stalno jesti. To nema smisla. Četvrto, nemojte se odricati nečega što stvarno volite, ali budite umjereni. Peto, nemojte se vagati. Šesto, nemojte si nabijati krivnju zbog toga kako ste do sada živjeli. Fokusirajte se na budućnost. Sedmo, maknite iz glave malog smrdljivog trola”, navela je pa pozvala ljude da zapišu njene savjete.

Očekivano, video je naišao na brojne kritike. Pregledan je skoro 37 tisuća puta, a negativno ga je ocijenilo 8300 korisnika YouTubea. Mnogi su svoje nezadovoljstvo izrazili u komentarima.

“Digla si mi živce, ali ne malo nego puno”, “Ovo je dno dna”, “Ovaj video je uvredljiv u toliko pogleda”, “Ti misliš da možeš vrijeđati druge samo zato što si mršava”, “Jesi li svjesna što govoriš”, neki su od njih 2268 koliko ih je dosad ostavljeno ispod videa.

Inače, riječ je o studentici Učiteljskog fakulteta iz Zagreba.

Pročitajte više