Mama koju je ovisnost o alkoholu umalo ubila otkrila kako se uspjela riješiti pića

47-GODIŠNJA Justine Whitchurch prestala je piti alkohol prije sedam godina nakon što je shvatila što on čini njenom životu, ali i životima njene djece. Ovu majka dvoje djece ovisnost o alkoholu je umalo ubila, a najteži korak bio joj je, ističe, naučiti socijalizirati se bez pića.

"Za većinu populacije druženje bez alkohola nije koncept koji bi ikada razmatrali", priznala je za Daily Mail.

Smatra da je pijenje alkohola postalo dio kulture i prihvatljivo je u svim situacijama pa ni ona nije znala kako odbiti ljude i reći da ne pije alkohol.

"Alkohol je jedina droga za koju se morate opravdavati zašto je ne konzumirate", dodaje.

Ona je pristala piti s 40. Do tada joj je alkohol bio lijek za sve, 24 sata, sedam dana u tjednu. Šest mjeseci prije nego što je konačno ostavila alkohol, pila je tri boce vina u danu, ponekad i pokoji gutljaj votke.

"Sve se okrenulo kad me devetogodišnja kći pogledala očima punih suza i rekla da se boji da i nikad neće biti bolje. U šest mjeseci sam skinula 14 kilograma, imala sam visoke trigliceride i rizik od srčanog udara. Masnice su mi bile posvuda po tijelu od padova, a kosa mi je ispadala", prisjetila se.

Otac joj je rekao da je ne prepoznaje, a liječnici su je upozorili da ima nekoliko mjeseci života ako nastavi istim putem.

"Prvi mjeseci bili su najteži. Prva faza je priznati problem i zaštiti samoga sebe. Morate biti svjesni da ćete se naći u društvu i morati odbiti čašicu. Fokusirajte se na stvari koje pridonose zdravlju kao što su tjelovježba, zdrava prehrana, san i hobiji", savjetuje drugima.

Justine kaže da morate biti spremni pametno birati druženja kojima ćete prisustvovati.

"Ponekad ste pozvani na proslave i onda ne znate kamo s rukama. U tom slučaju, uzmite čašu za vino, ali je napunite mineralnom vodom i limetom", poručila je.

Njezina priča mnogima je inspirativna. Justine se riješila ovisnosti o alkoholu, skinula ukupno 17 kilograma i postala fitness trenerica. Savjetuje druge kako izaći na pravi put i ne posustati.

Pročitajte više