Mrsko vam je provoditi puno vremena u teretani? Iskušajte ''fitness užinu''

Foto: 123RF

DA je tjelovježba važna, dobro je poznato. Ipak, zbog nedostatka vremena i obveza, često je problem prošetati, a kamoli obvezati se na treninge u teretani. Više od 70 posto muškaraca u Australiji danas živi sjedilačkim načinom života i znojenje im nije prioritet. Iz tog razloga pojavio se novi trend.

Takozvana ''fitness užina'' ne uključuje hranu, ako ste prvo na to pomislili. Riječ užina se u ovom slučaju odnosi na kraće periode vježbanja koje možete obaviti nekoliko puta u danu.

Originalna ideja ''fitness užine'' pojavila se početkom 2017. i odmah je postala omiljena preporuka trenera za sve one koji u teretanu dolaze samo dva do tri puta tjedno. Naime, njihov savjet je ostale dane također vježbati, ali kroz kraće periode.

“To je odlična metoda za sve koji nemaju vremena posvetiti se jednosatnom treningu. Prošećite psa, to su dva boda. U pauzi za ručak hodajte brzo po parku 20 minuta, to su dodatna dva boda”, izjavio je Matt Roberts, engleski trener koji stoji iza izgleda Naomi Campbell i Toma Forda.

Neke od ideja za ''fitness užinu'' su hodanje tijekom pauze na poslu, 20 sklekova četiri do šest puta u danu, 30 čučnjeva svaki put kad četkate zube, šprint do kuće, posla, trgovine ili 40 trbušnjaka prije ili poslije spavanja.

Pročitajte više