Muškarac zbog važnog razloga odlučio istrčati 1448 kilometara

SVIJET proživljava pravu krizu. Planet se zagrijava, Amazoniju guta požar, a ljudi uglavnom misle da ne mogu učiniti ništa po pitanju tih katastrofa. 

No, jedan čovjek odlučio je biti proaktivan i podvrgnuti se izazovu kako bi drugima poručio da male promjene mogu učiniti veliku razliku.

Toni Riddle 1. rujna je počeo trčati duž Velike Britanije potpuno bos. Ne nosi tenisice, sandale, čak ni čarape. 

Zadao si je cilj istrčati 1448 kilometara, a dnevno prelazi u prosjeku 48. Cilj mu je zaraditi pritom 25 tisuća funti, a novac namjerava donirati organizacijama koje brinu o održivosti okoliša kao što su Greenpeace, Extinction Rebellion, Rainforest Alliance, Surfers Against Sewage, Care International i Client Earth.

Nada se da će svojim izazovom dati do znanja da je moguće povezati se s okolišom, ali i demonstrirati nevjerojatne mogućnosti tjelesne aktivnosti. 

No, postoji još dublje značenje koje je natjeralo Riddlea na ovaj izazov. Naime, rođen je s nedovoljno razvijenim donjim udovima i prve dvije godine života bile su mu vrlo bolne. Dugo se oporavljao, ali danas je u stanju svojim snažnim nogama pretrčati kilometre.

Na putu do cilja održava susrete s građanima i intervjue te skuplja smeće na koje naiđe. Cilj mu je završiti rutu do 30. rujna.

Pročitajte više