Ovo su razlozi zbog kojih možda osjećate bol pri trčanju

Ovo su razlozi zbog kojih možda osjećate bol pri trčanju
Foto: 123RF

POSTATI osoba kojoj je trčanje dio tjedne rutine nije lak zadatak. 

I dok neke osobe izgledaju kao da su se rodile s kondicijom i sjajnom formom za trčanje, većina nas "običnih smrtnika" poprilično se namuči kako bi došli do željene kondicije i stupnja gdje nam trčanje ne predstavlja muku. 

Iako je upala mišića za nekoga sa sjedilačkim načinom života tko je započeo s treninzima trčanja normalna, uzastopni bolovi po cijelom tijelu zasigurno nisu dobar znak. 

Ovo su neki od najčešćih razloga zašto osjećate bolove pri trčanju: 

Trčite prebrzo

Ispočetka će vam biti vrlo teško odrediti idealan tempo trčanja koji je uglavnom prebrz. Ako trčite s prijateljicom ili partnerom, znak da trčite dobrim tempom pokazat će vam mogućnost da normalno razgovarate s njima i do 20 sekundi. 

Ako vam održavanje idealnog tempa trčanja predstavlja problem, savjetujemo vam da trčanje vani zamijenite trčanjem na traci u teretani gdje će vam to biti znatno lakše. 

Trčite prečesto

Sjajno je ako ste motivirani za trčanje, no nemojte iskorištavati vlastito tijelo. Stručnjaci savjetuju da trčite najviše 3 puta tjedno kako bi vam se mišići stigli odmoriti. 

Nosite pogrešan sportski grudnjak i pogrešne tenisice

Prilikom trčanja potreban vam je grudnjak sa što boljom potporom, neovisno o veličini grudi kako biste izbjegle bolove u prsima i leđima. Isto je i s tenisicama jer vam pogrešan model može izazvati bolove u čitavom tijelu. Savjetujte se s trenerom od povjerenja i zamolite ga da vam preporuči tenisice optimalne za trčanje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara