Muškarci stariji od 40 sklekovima trebaju dodati jednu stvar, savjetuje trener

Foto: Shutterstock

SNAŽNA i definirana prsa te vidljivi trbušni mišići san su svakog muškarca. To je najlakše postići izvođenjem vježbi s vlastitom tjelesnom težinom, kao što su sklekovi i trbušnjaci, ali u određenoj dobi dobro ih je začiniti i učiniti izazovnijima.

Trener Kirk Charles stoga svojim klijentima predlaže jednostavnu varijaciju. Kaže da je sklekovima dobro dodati udarac po ramenu. "Vježbu volim koristiti kao zagrijavanje", piše za Men's Health.

Vježba je jednostavna. Postavite se u položaj za izvođenje skleka. Izvodite ga standardno, držeći fokus na održavanju tijela napetim, a kralježnice u ravnini. Nakon što tijelo dosegne vrhunac, podignite jednu ruku od tla i njome dodirnite suprotno rame, a zatim je vratite na pod. Krećite se promišljeno, bez žurbe. Nakon što dodirnete oba ramena, završili ste jedno ponavljanje.

"Ljepota ove vježbe je u tome što izaziva cijelo vaše tijelo. Sklek cilja na grudi i tricepse. Dodavanje ovog poteza povećava vašu izdržljivost", pojasnio je Charles.

Pri izvođenju sklekova pazite na stabilnost. Ne spuštajte kukove prema podu i ne dižite stražnjicu prema stropu. Vodite računa da vam se tijelo ne njiše s jedne strane na drugu ili da vam se ramena ne okreću kada ih dodirujete dlanom.  

Pročitajte više