Na jelovniku Meghan Markle nikad nećete naći ove dvije namirnice

Foto: EPA

Nije tajna da Meghan Markle jako brine o svom zdravlju i dobrobiti. 42-godišnjakinja ima dnevnu rutinu koja uključuje dodatke prehrani, tjelovježbu, akupunkturu i jogu.

Kako piše Everyday Health, Markle se pridržava raznolike, ali uglavnom biljne prehrane. Njezin pristup više je fokusiran na to što jesti, nego na ono što ne jesti, ali postoje dvije stvari koje ne konzumira: maslac i kavu.

Maslac

Umjesto tradicionalnog maslaca, Markle radije koristi maslac od orašastih plodova, poput maslaca od badema. Omiljeni međuobrok su joj kriške jabuke s maslacem od badema i morskom soli.

"Ovo je fantastičan međuobrok. Jabuke daju zasitna vlakna, a maslac od badema zasićuje zdravim masnoćama, proteinima i više vlakana. Sol može naglasiti slatkoću, tako da je dodavanje male količine sasvim u redu", komentirala je dijetetičarka Amy Gorin.

Kava

Mnogi od nas oslanjaju se na kavu za početak dana, ali ne i Meghan Markle. Ona radije bira zeleni sok. Njezina omiljena kombinacija je jabuka, kelj, špinat, đumbir i limun.

Prehrana temeljena na biljnoj prehrani ima svoje zdravstvene dobrobiti i povezana je s nižim rizikom za stanja kao što su bolesti srca, dijabetes tipa 2, visoki krvni tlak, određene vrste raka i pretilost. Međutim, kao vegetarijanac ili vegan, morat ćete paziti na razinu vitamina B12 i eventualno svakodnevno uzimati dodatke prehrani kako biste spriječili nedostatak određenih tvari.

Pročitajte više