Nedostaje li vam motivacije za vježbanje, samo se sjetite ovih žena

Foto: Instagram 

TKO realno ima najmanje slobodnog vremena za vježbanje?

Zaposlene mame koje dio dana provode na poslu, a dio u brizi oko djece? Da, one definitivno spadaju u kategoriju najzaposlenijih i baš bi nam zato neke od brojnim fit mama Instagrama trebale i mogle biti uzor. 

Kad ostanete bez volje i motivacije za vježbanjem, sjetite se ovih žena, jer ako one mogu pronaći vremena, snage i volje, možete i vi, zar ne?  

Svoje priče, iskustva i savjete mame su otkrile u časopisu Shape.  

Njihove su priče vrlo inspirativne: 

Kaitlin Zucco, 29

Prije rođenja kćeri suprug i ja smo bili redovni gosti lokalnog fitness centra, no kad se ona rodila više nisam imala toliko slobodnog vremena, ali me cijelo vrijeme izjedala želja da opet krenem. Uz dijete i posao morala sam se malo drugačije organizirati pa sad umjesto tijekom dana vježbam uvečer, kad je uspavam. 

Jess Kilbane, 29 

Mnoge žene mori krivnja ako će morati nekom ostaviti dijete da bi mogle vježbati pa sam se ja odlučila na grupne treninge s djecom. Postoji puno dvorana i grupa koje rade s mamama i djecom, što je odlična stvar za svakoga tko poput mene nema dovoljno vremena da vježba sam. Uostalom, dok je dijete u kolicima, svatko se može baviti trčanjem te tako spojiti ugodno s korisnim.  

Sonya Gardea, 36 

Kad sam shvatila da zbog djece nemam vremena za trening, s prijateljicom sam oformila grupu na Facebooku koja nam je trebala služiti kao podrška mamama koje žele (p)ostati fit. Danas imamo jako puno članica, a osim što jedna drugu podržavamo, provjeravamo i potičemo, zajedno smišljamo nove vježbe i zadajemo si nove aktivnosti kako bi nam život, prije svega, ostao zabavan.  

Monique Scrip, 30 

Moja djeca znaju za mamino posebno vrijeme za vježbu, a to je ujutro, prije nego što svi ustanu. Djeca čak znaju da ne smiju ustati iz kreveta prije nego što mama obavi svoje, a to nam je svima pomoglo oko zdrave jutarnje rutine, jer kad se mama izvježba, spremnija je na sve radne zadatke koji redovno počinju normalnim jutarnjim kaosom. Plus, i ja znam, a znaju to već i oni, da je mama bolja kad odradi svoju vježbu.  

Natasha Freutel, 30 

Dok je bila mala beba kći mi je glumila utege, a sad kad je više ne mogu toliko držati, jer ima već tri godine, ona mi je partnerica za vježbu. I tome se jako veseli pa me njena uloga u "igri s mamom" dodatno motivira da nikada ne propustim svoj trening.  

RaeAnne Porte, 32 

Ja sam mlada mama koja je zbog sinove rutine spavanja morala mijenjati i svoj raspored vježbanja, ali sada kad maleni noću bolje spava, vratila sam se svojoj uobičajenoj jutarnjoj rutini, ali se ne opterećujem ako nekad nemam volje. Ponekad je bolje preskočiti vježbu ili odraditi samo kratki trening. Uvijek možete malo jače zapeti sutra.  

One su pune volje i dobrih savjeta pa ih slobodno pratite i svakodnevno ćete biti nagrađeni dobrom dozom motivacije.  

Pročitajte više