Nutricionistica objavila što jede kad radi od kuće i otkrila što izbjegavati

JEDNA od najpoznatijih australskih nutricionistica Sally O’Neil otkrila je kako izgleda njezin jelovnik u dane kad radi od kuće. Naime, i sama se tijekom lockdowna borila da ne pretjeruje s nepotrebnim grickalicama i slatkišima.

"Je li još nekome dosadno kod kuće? Dane provodim na Zoomu i trebam kontakt s ljudima", napisala je na Instagramu O’Neil pa objavila što se sve nalazi na njenom tanjuru.

Dan počinje kavom bez šećera, a doručkuje zob pomiješanu s grčkim jogurtom, proteinima u prahu s okusom čokolade i šakom jagoda. Oko 11 pojede proteinsku pločicu. 

Ručak koji je objavila sastoji se od dva jaja, 250 grama bjelanjaka, tikvice, muffina i umaka. Večera ribu, ostatke tikvica od ručka i humus, dok je desert tamna čokolada i čaj. 

"Najvažnije je prilagoditi jelovnik jer se manje krećemo. Naša rutina je drugačija pa bismo trebali češće izlaziti u šetnje", napomenula je. 

Svima koji rade od kuće ova nutricionistica savjetuje kloniti se previše kofeina, šećera i alkohola, kao i ugljikohidrata poput kruha i tjestenine. 

"Fokusirajte se na povrće, voće, mahunarke, cjelovite žitarice i čiste proteine. Zbog mentalnog zdravlja savjetujem da unosite zdrave masti, koje se nalaze u masnoj ribi, orašastim plodovima i avokadu", poručuje.

Pročitajte više