Osam ideja za doručak koji bi odabrali zdravi ljudi

Foto: Pexels

AKO ste odlučili redovito doručkovati, odabrati zdravo, a jednostavno i pristupačno jelo može biti izazov. Srećom, postoji puno hrane koju možete pripremiti i učiniti svoj jelovnik raznolikijim i zanimljivijim. Evo nekoliko zanimljivih doručaka kojima zdravi ljudi započinju svoj dan.

Avokado jaja

Ovaj ukusni doručak obiluje proteinima i zdravim mastima te godi srcu.

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijusa. Avokado izrežite na polovice, a zatim iz svake polovice uklonite košticu i dvije žlice pulpe. U svaku polovicu ulijte jaje, dodajte sol i papar te začine i povrće po želji. Pecite 20-ak minuta. 

Jaja i avokado na tostu te borovnice

Tost od cjelovitog zrna, avokado i jaje čine odličnu kombinaciju. Sve začinite zelenim povrćem i crvenom paprikom. Borovnice su izvrstan antioksidans koje će na kraju dodati dozu slatkoće jelu s kojim započinjete dan.

Voće, povrće i tost

Tost premazan maslacem od badema, avokadom i sjemenkama suncokreta i sezama odličan je za prvi obrok u danu. Voće i povrće su obavezne komponente svakog jela pa nije loše dodati ovom doručku i zeleni smoothie. 

Omlet od jaja s rikulom

Omlet od jaja ili kajgana uz dozu zelenog povrća su izvrstan izvor proteina i vitamina.

Smoothie od avokada

Ako dan počinjete aktivno, smoothie od avokada je odličan izbor. Ispasirajte pola avokada, pola šalice grčkog jogurta, pola šalice mlijeka, jednu bananu, prstohvat vanilije i šaku špinata.

Zdrave palačinke

Smjesu za zdrave palačinke pripremite od žlice proteina u prahu, bjelanjaka, pola šalice pasirane banane i mljevenih sjemenki lana. Odlično se slažu uz zeleni čaj. 

Zobene pahuljice i pire od banane

Zone pahuljice će vas zasititi, a pire od banane učinit će ovo jelo ukusnim. Zob je nevjerojatno bogata hranjivim sastojcima i vitaminima. Zdjelica zobenih pahuljica osigurava energiju, a svakodnevna konzumacija tog jela pridonosi gubitku kilograma, nižoj razini šećera u krvi i smanjenom riziku od srčanih bolesti.

Omlet s avokadom i lososom

Ako želite doručak bogat proteinima, omletu možete dodati komadiće avokada i lososa.

Pročitajte više