Ova hvaljena metoda treninga navodno će utegnuti vaše tijelo u kratkom roku

Foto: 123RF

NE POSTOJI samo jedan, savršen način za isklesati svoje tijelo, ali metoda koju je preporučio Bret Contreras, specijalist za snagu i kondiciju te autor knjige "Glute Lab: The Art and Science of Strength and Physique Training", prilično je blizu, prenosi portal PopSugar. 

Prije nego što počnete, važno je uskladiti svoja očekivanja s realnošću.

"Ako imate nevjerojatnu genetiku, možete raditi minimum i imati savršenu stražnjicu, a možda nikada neće dobiti željenu stražnjicu, ali će ona postajati veća i jača", rekao je Bret.

Ako ste početnik, trebate početi s vježbama koje ne uključuju bučice i utege, a nakon nekog vremena polako ih možete koristiti.

U ovaj trening još dodajte i pokrete za gornji dio tijela i radite ove vježbe tri puta tjedno, uzimajući dan odmora nakon svakog dana izvođenja ovih vježbi, dok ostale dane možete raditi kardio.

Ovo su četiri vježbe koje jačaju donji dio tijela

Prije početka, obavezno zagrijte mišiće. 

Prilikom odabira težine, Bret je preporučio da koristite što veću. Ako ste uzeli prelagane utege, povećajte težinu kako biste ojačali svoje mišiće, a ako su vam preteški i ne možete izvoditi zadane vježbe i ponavljanja, smanjite težinu.

Svakako napravite dvije do tri minute odmora između svake vježbe kako biste tijelu omogućili da se oporavi.

1. Potisak kukova s utezima: tri seta od 20 do 30 ponavljanja

2. Čučnjevi s utezima: tri seta od 20 do 30 ponavljanja

3. Rumunjsko mrtvo dizanje: tri seta od 20 do 30 ponavljanja

4. Bočno hodanje s elastičnom trakom: tri seta od 20 do 30 ponavljanja

Pročitajte više