Ovaj dio tijela je najteže oblikovati, ali postoje vježbe kojima ćete to uspjeti

Foto: 123RF

UNUTARNJI dio bedara je problematična zona nakupljanja masnih naslaga, posebno kod žena. Tih masnih naslaga se čak i teže riješiti nego onih tvrdoglavih na trbuhu.

Međutim, i za to postoji rješenje.

Najbolji način za gubitak masnih naslaga na unutarnjoj strani bedara je zdrava prehrana i prakticiranje ispravnog režima tjelovježbe, kao i prakticiranje određenih vježbi koje ciljaju upravo ovaj dio tijela.

1. Marinci (Burpee)

Marinci su odlična vježba za sagorijevanje masnih naslaga jer aktiviraju svaki mišić u vašem tijelu, a uz to su i izvrsni za jačanje tijela i povećanje snage.

Čučnite i dlanove stavite na podlogu ispred sebe, a zatim se snažno odrazite nogama unatrag. Sada biste trebali biti u položaju za plank. Zatim se uspravite pa ponovite vježbu.

Ovu vježbu je za optimalne rezultate potrebno izvesti 10 do 20 puta.

2. Križni iskoračni čučanj (Curtsy lunge)

Ove vježba cilja unutarnje dijelove bedara i pomaže u stabilizaciji kukova, istovremeno poboljšavajući vaše opće držanje.

Stanite uspravno, a zatim pomaknite lijevu nogu iza desne tako da vam se bedra križaju, savijajući oba koljena kao da se spuštate u čučanj.

Isto ponovite s desnom nogom.

Napravite tri seta od 12 do 15 ponavljanja.

3. Čučnjevi u skoku (Frog jumps)

Kao što i samo ime govori, ova vježba doslovno znači da skačete poput žabe. Ali neka vas ne zavara jer nije jednostavna kao što zvuči.

Ovo je učinkovita vježba koja će sagorjeti višak masnoće koji se nalazi na unutarnjem dijelu bedara.

Stanite uspravno i noge raširite u širini ramena. Sada sjednite u duboki čučanj i stavite ruke ispred sebe.

Zadržite ovaj položaj sekundu ili dvije, a zatim se snažno odrazite u vis, odnosno skočite poput žabe i vratite se u položaj čučnja te ponovite vježbu.

4. Skokovi s raznoženjem i odručenjem (Jumping Jacks)

O učinkovitosti ove jednostavne vježbe možete prosuditi po tome što je čak i američka vojska koristi kao vježbu za zagrijavanje.

Stanite uspravno, a zatim se snažno odrazite od zemlje. Tijekom skoka podignite ruke iznad glave i raširite noge u stranu.

Vježbu ponovite pet puta.

5. Sumo čučnjevi

Sumo čučnjevi su učinkoviti ne samo za toniranje bedara i stražnjice nego i za uklanjanje najtvrdokornijih masnih naslaga.

Noge postavite u položaj širi od širine ramena, a stopala postavite pod kutem od 45 stupnjeva. Sada se spustite u duboki čučanj pritom pazeći da koljenima ne prijeđete nožne prste.

Pročitajte više