Ovaj genijalni trik jamči da ćete zaspati u roku od dvije minute

Foto: Pexels

MNOGI bi učinili sve za kvalitetan san, a jednostavna tehnika omogućava upravo to.

Takozvana vojnička metoda pomoći će vam da utonete u san u roku od samo dvije minute, a čak se i stručnjaci slažu da djeluje. Ustvari, toliko je dobra da je prakticiraju i američki vojnici, pa tome duguje i ime.

U knjizi Relax and Win: Championship Performance iz 1981. godine detaljno je pojašnjena ova metoda, koju su razvili upravo vojskovođe kako bi riješili problem premorenosti i iscrpljenosti vojnika. Navodno vas u kratkom roku uspavljuje bez obzira na to gdje se nalazite, čineći da se osjećate odmorno i energično kad se probudite.

Doktorica Jessica Andrade, koja dijeli savjete i trikove na TikToku, također podupire ovu metodu. Tvrdi da je to učinkovit i siguran način da brže zaspite. 

@doctorjesss

Follow for more tips on how to fall asleep faster! Intsagram: doctorjesss

♬ Steven Universe - L.Dre

Vrlo je jednostavno - prvo opustite mišiće lica, kao i jezik, čeljust i mišiće oko očiju. Zatim opustite ramena kako biste se riješili napetosti, a potom i obje ruke. Na kraju duboko izdahnite da opustite prsa, a na koncu i bokove i noge. U roku od dvije minute biste trebali zadrijemati.

Tehnika zahtijeva malo vježbe, koja može potrajati do šest tjedana, a navodno djeluje na 96 posto ljudi koji je isprobaju.

Pročitajte više