Ovo je tajna šokantne transformacije zvijezde Star Treka za novu ulogu

Foto: EPA-EFE, Twitter

GLUMAC Simon Pegg neprepoznatljiv je nakon što je isklesao tijelo za novu filmsku ulogu. Pegg je za triler Inheritance morao smršaviti, ali i izgraditi mišiće, a u tome mu je pomogao trener Nick Lower. 

U samo šest mjeseci je smršavio devet kilograma, sa 78 na 69, a udio tjelesnih masnoća spao je s 12 na osam posto. U tome mu je, prema riječima trenera, pomogla kombinacija treninga snage, kardija i trčanja. Pola godine unosio je i manje kalorija.

“Morali smo se pobrinuti da Simon unosi sve makronutrijente i puno trenira. Bilo je važno postići kalorijski deficit”, kazao je Lower za Metro.

Međutim, ono što napominje je da takav režim prehrane, ali ni tjelovježbe nije dugoročno održiv jer je vrlo intenzivan.

“Naposljetku će se zbog zdravlja morati okrenuti normalnim navikama. Ovakav tempo je jako težak. Potrebno je puno trenirati. Simon je šest dana u tjednu bio vrlo strog i naporno trenirao, a onda je jedan dan odmarao i zato je rezultat ovakav. To je kratkoročno održivo, dugoročno ne”, upozorio je Lower.

Po ovakvim su transformacijama za filmske uloge poznati glumci Christian Bale i Hugh Jackman koji su otkrili da takvi režimi iscrpljuju i zahtijevaju iznimnu mentalnu snagu.

Pročitajte više