Ovo su najekstremnije metode mršavljenja slavnih zvijezda za kultne uloge

Foto: EPA-EFE

ZVIJEZDE Hollywooda su poznate po tome što ponekad idu do krajnosti kako bi se pripremile za ulogu. Neki prolaze ekstremne transformacije i podvrgavaju se rigoroznim dijetama i treninzima. Često su mjere koje poduzimaju nezdrave i gotovo opasne.

Mila Kunis ponovno je počela pušiti za ulogu u Crnom labudu

Kunis je glumila balerinu u psihološkom trileru Crni labud iz 2010. godine, a kako bi se uklopila u lik, potrudila se smršavjeti. Naime, otkrila je da je izgubila nezdravu količinu težine i da nikome ne bi preporučila da radi ono što je ona radila.

"Uopće ne promoviram to, ali nekad sam bila pušač, pa sam pušila puno cigareta i jela ograničenu količinu kalorija", kaže Kunis. "Tisuću dvjesto kalorija i pušenje... Nikako to ne zagovaram. Bilo je grozno."

Anne Hathaway jela je zobenu kašu za ulogu u Jadnicima

Hathaway je izgubila ukupno 11 kilograma za svoju ulogu Fantine u Jadnicima. Iako je bila slavljena i priznata za sjajnu izvedbu, zvijezda se podvrgnula opasno nezdravoj dijeti u procesu pripreme.

Prema Vogueu, Hathaway je jela samo dvije porcije zobene kaše dnevno kako bi smršavjela. "Morala sam biti opsjednuta time - ideja je bila izgledati kao da sam blizu smrti", kaže ona za Vogue.

Christian Bale jeo je jednu jabuku dnevno za Nestajanje

Baleov je možda jedan od najekstremnijih slučajeva kad su u pitanju tjelesne transformacije za filmske uloge. Mršavio je i debljao se za različite projekte, ali publiku je najviše zaokupio gubitak 25 kilograma za film Nestajanje.

Kako bi izgubio kilograme, Bale je svaki dan pio crnu kavu, jeo jednu konzervu tune i jednu jabuku. Iako je ova ekstremna rutina djelovala, ne čudi da mu je i narušila zdravlje.

Zapravo, Bale priznaje da svoje metode transformacije ne bi trebao prakticirati i dalje. Rekao je za The Sunday Times 2019. godine: "Ne mogu nastaviti s tim. Stvarno ne mogu. Moja smrtnost me gleda u lice."

Zoe Kravitz jela je glinu za Put promjene

2015. godine Zoe Kravitz glumila je osobu koja boluje od bulimije i anoreksije za film pod nazivom Put promjene.

"Napravila sam ekstremno čišćenje", rekla je u intervjuu za Us Weekly. "Pokušala sam to učiniti na najzdraviji mogući način, iako i dalje nije bio zdrav. Naposljetku sam pila glinu jer ona čisti tijelo i zasićuje te. Jela sam ogromnu teglu pirea od povrća dnevno i trčala svaki dan."

Matthew McConaughey jeo je puding od tapioke za Dobre dilere iz Dallasa

McConaughey je smršavio 23 kilograma za film Dobri dileri iz Dallasa iz 2013. godine, u kojem je glumio čovjeka zaraženog HIV-om u 80-ima. U procesu pripreme za ulogu McConaughey je prakticirao prehranu koja se sastojala od ribe, povrća, bjelanjaka i pudinga od tapioke.

"Otkrio sam puding od tapioke i našao sam najmanju malu antiknu žlicu u New Orleansu, pa sam njom jeo da bi mi duže trajao", otkrio je McConaughey.

Pročitajte više