Ovo su tri najdraže vježbe Alicie Keys zbog kojih ima čvrste obline

Foto: Instagram

ALICIA Keys, dobitnica brojnih Grammyja, odavno je već priznala kako biti zdrav ne mora nužno značiti imati idealne mjere, a njeni bokovi to i dokazuju.

"Prava žena treba imati obline, a ne biti anoreksična. Sve su žene različite i svatko ima drugačiju percepciju o tome kako bi idealna žena trebala izgledati", rekla je jednom Alicia.

Pjevačica anđeoskog glasa obožava svoje obline i uz pomoć poznatog trenera Harleya Pasternaka ih održava. On je posebno za nju osmislio trening koji oblikuje kritična područja svake žene.

Uz njegove treninge, Alicia još dodatno radi i puno kardio vježbi kako bi se lakše riješila viška masnoća i sagorjela kalorije.

Ovo su njene tri najdraže vježbe:

Iskorak

Stanite uspravno, stopala postavite u širini ramena, ruku opruženih uz tijelo. Pogled usmjerite ravno ispred sebe, izravnajte leđa i zategnite mišiće trbuha.

Zakoračite naprijed, oslanjajući se prvo o petu, a potom i o cijelo stopalo. Spustite se dok se koljeno prednje noge ne spusti do kuta od 90 stupnjeva, zadržavajući težinu tijela na stražnjoj nozi. Pazite da koljeno prednje noge ne prijeđe zamišljenu liniju nožnih prstiju.

Ponovite isti pokret do željenog broja ponavljanja, a potom zamijenite nogu te ponovite isto.

Twist na kosoj klupi

Lezite na kosu klupu i fiksirajte stopala. Gornji dio tijela treba biti podignut s klupe tako da morate zategnuti trbušne mišiće da biste se zadržali u tom položaju. Stavite šake s obje strane glave, preko ušiju i ne preplićite prste.

Podignite lagano gornji dio tijela, pri tom naprežući trbušne mišiće i rotirajući se na jednu stranu.

Savijajte se sve dok vam lijevi lakat ne dođe do desnog koljena. Zadržite se u tom položaju i zategnite, a zatim lagano spustite tijelo u prvobitni položaj. Ponovite nekoliko puta.

Mrtvo dizanje

Stopala moraju biti u širini kukova s prstima prema van. Leđa moraju biti ravna i bez pretjeranog naginjanja prema naprijed. Ruke bi trebale biti skroz opružene bez savijanja u laktu.

Počnite sa zgrčenim nogama u srednje širokom stavu, ruke su opružene i smještene s vanjske strane nogu, leđa su ravna, a kukovi su niže od visine ramena. 

Udahnite, zadržite dah, ispravite leđa i spustite se sve dok vam ruke ne dodirnu šipku. Zatim podignite šipku s poda čvrstim i kontroliranim pokretom.

Pročitajte više