Popularni trik s limunom možda je za kožu opasniji nego što mislite

Foto: Unsplash

LIMUN je često sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda za njegu. Osim što je prepun vitamina C, prema Healthlineu, on može smanjiti razinu kolesterola u krvi. Već godinama mnogi ispijaju vodu s limunom pa je bilo pitanje trenutka kada će netko iskoristiti ovo voće na pogrešan način.

Na TikToku je sve veći broj žena koje savjetuju da limun postane dio vaše rutine. On tvrde da je riječ o "voćnom eliksiru mladosti". Rade masku za lice s limunom, ali ne budite naivni i oprezno istražite o čemu je riječ prije negoli odlučite kopirati ovakav ili bio koji drugi savjet koji pronađete na internetu.

Ljudi koji koriste masku s limunom tvrde da je ona odlična za posvjetljivanje ili uklanjanje ožiljaka od akni. Možda zvuči bezazleno, ali zapravo može biti iznimno opasna za kožu. Iako možda nećete osjetiti posljedice kad je nanesete na kožu, nakon što izađete na sunce, kiselina može reagirati na toplinu i dovesti do bolnih mjehura i upale. 

Dermatolozi savjetuju da koristite prirodne maske za lice koje ne sadrže toliko kisele sastojke. Maske od avokada i meda su dobar izbor jer avokado djeluje kao prirodna hidratantna krema, a med ubija bakterije koje uzrokuju akne.

Pročitajte više