Post Christiana Balea možda je najluđa metoda transformacije koju smo vidjeli

Screenshot: YouTube

MALO holivudskih glumaca može se transformirati bolje od Christiana Balea, koji se u svojoj karijeri udebljao za American Hustle, smršavio za American Psycho i nabildao za trilogiju Dark Knight. Međutim, postoji jedna uloga koja je privukla veću pozornost od svih ostalih zajedno. 

Naime, Bale je 2005. u trileru The Machinist utjelovio Trevora Reznika, koji boluje od nesanice. Da bi u tome uspio, u četiri mjeseca je skinuo čak 25 kilograma slijedeći iznimno strogu dijetu.

Pio je samo vodu i crnu kavu, a pojeo bi jednu jabuku i konzervu tune. Govoreći za Esquire UK, zdravstveni stručnjaci rekli su da je takav režim "zabrinjavajuć jer nije zdrav". Naime, popularni glumac bi u danu unio manje od 200 kalorija, što je vrlo stresno za tijelo.

U intervjuu za E! iz 2019., Bale je priznao da više ne može podnijeti takve izazove.

"Ne mogu to nastaviti raditi. Stvarno ne mogu. Malo sam dosadniji jer sam stariji i osjećam da ću umrijeti ako nastavim raditi ono što sam radio u prošlosti", rekao je.

Dijeta koju je slijedio s vremenom je zaradila naziv spartanska dijeta. Danas nam služi kao podsjetnik na učinak niskokaloričnih dijeta na organizam i nitko je ne bi trebao kopirati.

Pročitajte više