Potvrdili stručnjaci: 10 Kardashiankinih metoda mršavljenja koje stvarno djeluju

Foto: Instagram/Pinterest

NARAVNO da cijeli svijet zna sve žive i nežive metode mršavljenja i povratka u fit formu sestara Kardashian, od kojih su neke dobre dok neke zaista graniče s apsurdom.

No ruku na srce, cure su smršavile, zar ne? Kim je u šest-sedam mjeseci skinula 27 kilograma, Kourtney je u pet mjeseci skinula 16 kilograma od trudnoće, a i Khloe je odradila kuru s kojom je skinula 18 kilograma.

Izabrati međutim među svim tim njihovim trikovima nije baš lako pa se o fenomenu njihovih metoda mršavljenja razgovaralo naravno i u medijima, o čemu je pričao Charlie Seltzer, stručnjak za mršavljenje iz Philadelphije, a koji je otkrio ustvari one metode koji itekako drže vodu.

Vaganje

Kim je otpočetka pratila i slikala svoj napredak na vagi. Istraživanja su pokazala da je svako jutarnje vaganje dobro za motivaciju, no samo ako ste si zacrtali neki realan cilj i niste se zamarali sitnim oscilacijama na vagi koje će se događati tijekom mršavljenja. Znate ono – kada se masti počne zamjenjivati rastuća mišićna masa.

Za doručak – proteinski shake

Ovo je fora od Khloe – za doručak obavezno proteinski shake napravljen od banana, jabuka, nemasnog jogurta, badema, i proteinskog praha s vanilijom. I to obavezno pije na povratku iz teretane tako se zasiti i da dodatni proteini potaknu mišićnu masu da raste i nakon treninga.

 Zamjena obroka

Kourtney je mala robinja navika pa tako šest mjeseci svako jutro doručkuje isto, a nakon šest mjeseci šokira tijelo novim menijem.

A kako ovu naviku komentira Charlie Seltzer, u redu je imati naviku svako jutro jesti isto jer tako jednostavno sprječavate da vam obroci osciliraju u broju kalorija, ali ako ste jedni od onih kojima brzo dosadi određeni okus, sumnjam da bi se mogli priviknuti na ovakav režim.

Kontrola kalorija

Kim je frikuša što se tiče broja kalorija i njen dnevni djelovnik sigurno neće prijeći 1.800 kalorija.

Ovo je metoda koju će izdržati samo oni koji stvarno žele smršavjeti i motiviraju se brojkama. Inače bi ovakvo limitiranje mnogima kidalo živce, Kim nije jedna od njih. Njoj su brojke utjeha na temelju kojih si slaže obroke i porcije i ne jednostavno ne žudi za više.

Vježbaj sa strašću

Khloe je shvatila da je upala u najgoru zamku – jela je kada je bila tužna, kada joj je bilo dosadno, kada nije znala kud će sa sobom.

Kad si je zacrtala da će skinuti višak i krenula na vježbanje, trenerica joj je rekla da si odabere samo one vježbe u kojima stvarno uživa. Trening je postao nova ovisnost – njime je ubijala slobodno vrijeme, radila na liniji, osjećala se fenomenalno jer kako kaže Charlie Seltzer, vježbom se oslobađaju endorfini, posebno kada vježbate sa strašću, do kraja, zbog čega se osjećate sjajno i motivirano.  

Takvo uživanje u vježbanju stvarno zvuči divno, plus kada se vaša linija vidljivo počne mijenjati.

Kontrola obroka

Jedi svaki dan istu količinu jela. Trebate li pogoditi kojoj kontrol frikuši pripada ovaj trik?

Kim, naravno. Osim što joj se dnevni meni sastoji isključivo do 18.00 kalorija, ona za svaki svoj obrok pojede otprilike isto.  Ne okusom, ali slično po sastavu što ujedno znači i da uvijek ima dovoljno proteina za dobru suradnju s vježbanjem.

12 šalica čaja za čišćenje

Još jedna sestra – Kendall, živi na triku od 12 šalica blagog čaja za detoksikaciju koje ne pije naravno umjesto obroka, već kao piće, kroz cijeli dan.

3-4 obroka obavezni proteini

I uvijek slična količina – malo lososa za večeru, grilane piletine za ručak, sira ili jaja za doručak. Jer osim što potpomaže vježbanje, odnosno rast mišića, proteini daju i duži osjećaj sitosti.

Kupovne čokoladice za međuobrok

Kim ima trik – industrijsku pločicu, prerađenu naravno, od tamne čokolade, višanja i orašastih plodova, a iako ima i prikrivene šećere, odnosno dosta ugljikohidrata – oko 16 grama, proteina oko 8 grama, ima i oko 10 grama vlakana porijeklom iz korijena cikorije i topivih kukuruznih i zobenih vlakana.

No, kako kaže Charlie Seltzer, uopće nije nužno da se lišiti prerađenih namirnica, posebno što ovako možete kontrolirati unos kalorija. Nema ništa lošega u tome.

Jedi što god ti se jede

Khloe zapravo najradije provodi anti dijetu, odnosno, ona doslovno gušta u hamburgerima, pizzama i svoj divnoj hrani iz drive-inova.

Nije to ponekad loše, ističe Charlie Seltzer, ako znate kontrolirati unos namirnica, guštanje u hrani koju obožavate može biti prava stvar za liniju. Naravno, ako se znate kontrolirati i ne biti baš svakodnevno gost restorana brze hrane. 

Pročitajte više