Poznata trenerica dala savjete za prevenciju debljanja u sezoni blagdana

BLAGDANI nose radost, sreću, pjesmu, veselje, ali i neželjene kilograme. Teško je odoljeti ukusnim delicijama, kolačima i pokojoj kapljici alkohola pa gotovo svaka vaga početkom siječnja pokazuje veći broj od uobičajenog. 

Ako to želite spriječiti, slavna trenerica Jillian Michaels ima savjet koji biste mogli poslušati.

“Svake godine dobivam isto pitanje o dva do tri kilograma viška koje ljudi natuku tijekom blagdana. Srećom, imam savjet uz koji ćete u 2020. ući fit”, rekla je na Instagramu pa u četiri minute objasnila svoju strategiju.

“Blagdanima biste trebali pristupati kao i bilo kojem drugom danu u godini. Debljate se jer jedete previše hrane i unosite više kalorija negoli sagorijevate. Moj je prijedlog da idete u teretanu i tijekom blagdana jer ćete sagorijevati više kalorija, a to zapravo znači da ćete moći više jesti”, kaže Michaels. 

Istovremeno, važno je više se kretati. Zato predlaže da trajanje treninga povećate za pet do deset minuta. 

Što se hrane tiče, njen savjet je da slijedite pravilo 80/20, što znači da jedete 80 posto dobrih stvari, a 20 posto neka čine ne toliko zdrave. 

“U redu je piti, ali ne i pretjerivati. Popit ćemo nekoliko pića, ne deset. Ako odlučite jedan dan jesti više, naredni dan jedite manje”, kaže. 

Michaels je ranije ovog mjeseca progovorila i o povremenom postu koji ne smatra idealnim rješenjem za mršavljenje. 

“Ako vam je cilj smanjiti tjelesnu težinu, važno je samo koliko kalorija unosite i koliko sagorijevate”, izjavila je iako zagovara tu metodu jer “ima brojne prednosti za imunitet, a i pomaže da sporije starite”.

Pročitajte više