Prodavao je školsku užinu da bi prehranio obitelj, danas je poznati bodybuilder

ILIYA Csikov je godinama bio žrtva zlostavljanja zbog svoje mršave građe, a onda se potpuno transformirao. 

Danas ima 22 godine te živi u Velikoj Britaniji, kamo se doselio iz Bugarske. U tinejdžerskoj dobi je imao problema sa samopouzdanjem jer se često suočavao s kritikama na račun svog izgleda. Kako bi to promijenio, sa 16 godina je počeo trenirati s utezima i naporno je radio da bi transformirao vlastiti izgled. Da je uspio u svom naumu, potvrđuje činjenica i da je on danas fitness model, a može se pohvaliti i zavidnim trbušnjacima, kao i isklesanim tijelom.

No, njegov put nije bio nimalo lak.

S 12 godina se s obitelji preselio u Veliku Britaniju gdje su jedva sklapali kraj s krajem. Kako bi im pomogao, prodavao je svoju školsku užinu, najčešće sendviče, i spremao novac u kutiju pod svojim krevetom čuvajući ga za "crne dane". Zbog gladovanja je dodatno izgubio na kilaži i postao još mršaviji.

Kada su njegovi roditelji saznali što radi, novac su odnijeli u banku i otvorili štednju na njegovo ime.

Nakon što je završio školu, posvetio se vlastitoj transformaciji, a prve rezultate je primijetio nakon samo tri mjeseca vježbanja.

"Prvi korak koji sam napravio je to da sam napokon postao iskren prema sebi o tome kako izgledam i kako se osjećam", rekao je otkrivši da se manjak samopouzdanja odrazio i na njegov društveni život. Izolirao se i posvetio samo igranju videoigrica. Tek nakon što je sam sebi priznao u čemu je problem, odlučio je da više nikada neće biti žrtva izrugivanja i zlostavljanja.

"Iskoristio sam tu ljutnju kao gorivo za akciju i izašao sam. Počeo sam raditi bilo kakve vježbe za tijelo. Našao sam mjesto na kojem je bila oprema za gimnastiku i počeo sam vježbati. Onog trenutka kad sam počeo vježbati, počeo sam vjerovati u sebe i shvaćati da mogu promijeniti način na koji gledam na stvari", prisjetio se.

Danas njegov rad na društvenim mrežama prati više od 30 tisuća ljudi, a vježba pet do šest puta tjedno. Pazi na prehranu i radi vježbe visokog intenziteta, a iako ima samo 11 posto tjelesne masti, dnevno jede minimalno 2500 kalorija.

O svojoj nevjerojatnoj transformaciji je govorio i na YouTube kanalu koji je pokrenuo kako bi i druge potaknuo na promjenu.

Pročitajte više