Slavna glumica za ulogu superjunakinje morala je trenirati poput olimpijca

Foto: EPA-EFE

NAJNOVIJI film Scarlett Johansson "Osvetnici: Završnica" izazvao je puno pažnje. No s obzirom na pripreme za zahtjevnu ulogu superjunakinje, Crne Udovice koju glumica igra u njemu - to je potpuno očekivano.

Naime, njen trener Eric Johnson otkrio je da su brutalni treninzi Scarlett Johansson nalikovali onima kakve profesionalni sportaši imaju za nastupe na najvećim svjetskim natjecanjima.

Kako je objasnio, želio je da glumica dođe što bliže fizičkim osobinama lika koji utjelovljuje, a postići kondiciju superjunaka sigurno ne može biti lako.

"Bez pušenja cigareta, svakodnevno višekilometarsko trčanje i spavanje noću više od četiri sata", samo su neka od pravila kojih se Scarlett morala pridržavati.

Eric je otkrio da su se njihove pripreme sastojale od "integriranih temeljnih treninga snage" koji su obuhvaćali olimpijsko dizanje utega, skakanje, gimnastiku, jogu i vježbanje s girjama. Ipak, bilo je tu i bacanja medicinskih lopti, mrtvog dizanja, zgibova, čučnjeva te mnogih drugih vježbi.

"Radili smo na tome da pred njeno tijelo ne stavimo samo izazove nego da potaknemo i njen um", ispričao je Johnson za Bazaar.

Ipak, tu intenzivnim pripremama nije bio kraj. Glumica se morala pridržavati i strogog režima prehrane, a svakodnevno je morala postiti barem 12 sati.

"Ovisno o rasporedu snimanja, ponekad bi to vrijeme produljili i na 14 ili 15 sati", dodao je njen trener, a otkrio je i kako se Scarlett ovakvog režima pridržavala više od godinu dana.

Inače, filmska saga "Osvetnici" govori o osam najvećih superheroja na Zemlji koji se moraju ujediniti kako bi zajedničkim snagama pobijedili zlo i spasili čovječanstvo, a Scarlett u filmu glumi Crnu Udovicu, akcijsku junakinju žarko narančaste kose. 

Pročitajte više