Stručnjak za spavanje demonstrirao tehniku koja bi nam mogla pomoći da brže zaspimo

Foto: Pexels

AKO imate problema sa spavanjem, možda smo na TikToku pronašli rješenje. Naravno, kao i sve što vidite na ovoj platformi, savjet je potrebno uzeti s rezervom, ali vrijedi pokušati ako noću buljite u strop i ne možete zaspati.

Na profilu SnapRecover objavljen je isječak u kojem vas stručnjak za spavanje vodi korak po korak kroz tehniku pritiska na unutarnju stranu zapešća, što bi navodno moglo pomoći da brže zaspimo.

Potrebno je postaviti kažiprst, srednjak i prstenjak na unutarnju stranu zapešća, na pregib, i lagano pritisnuti. Nakon toga je potrebno napraviti povremeni pritisak točno na dio između dviju tetiva oko jedne minute, a zatim prijeđite na kontinuirani pritisak nekoliko sekundi i zatvorite oči.

"Gledajte kako ćete tonuti u san", zaključuje muškarac koji se obraća gledateljima.

@snaprecover How to fall asleep quicker! 😮💤 #biohacking #wellbeing #mentalhealth #snaprecover #wellness #selfimprovement #fyp #neuroscience #icebath #coldplunge #science #sleep ♬ original sound - SnapRecover

Ovo se naziva stimulacija točke Nei Guan i u akupresuri je dobro poznat trik za pomoć kod mučnine i povraćanja te se smatra da potiče opuštanje.

Pročitajte više