Stvarno djeluju: Trenerica slavnih otkrila najjednostavnije vježbe za ruke

Foto: 123RF

JESTE li ikada čuli za ples rukama? Ne, ne mislimo na pačji ples koji ste obožavali u vrtićkim danima (ili kada biste popili koju čašicu više). Vrijeme je da doznate o čemu je riječ... 

Trenerica slavnih Amy Rosoff Davis smatra kako bi svatko od nas kod kuće trebao isprobati jednostavnu vježbu za koju vam ne treba nikakva oprema, a ruke će je itekako zapamtiti. Da, to nažalost znači i da ćete imati upalu mišića, ali ćete vrlo brzo postati zahvalni na tome jer su rezultati itekako vidljivi.

Mnogima je toniranje mišića ruku, odnosno oblikovane i čvrste ruke, najteže ostvariv cilj. No Amy zna kako doskočiti tom problemu.

U razgovoru za InStyle otkrila je kako je ples rukama jedina vježba koju preporučuje apsolutno svim svojim klijentima.

To podrazumijeva uporno ponavljanje plesnih pokreta vašim rukama, a tijekom svakog tog pokreta aktiviraju se mišići u rukama. I dalje vam nije jasno?

Pokušajte raširiti ruke čineći svojim tijelom oblik slova T te radite malene krugove svojim rukama. Druga vježba započinje na isti način. Raširite ruke u formu slova T, ali ovoga puta lagano ruke pružajte iza svojih leđa kao da nekoga iza sebe želite dotaknuti. Svaki od ovih pokreta potrebno je ponavljati u serijama od desetak puta.

Kako bi vam olakšala vježbanje, ova se trenerica potrudila ponuditi dodatno objašnjenje plesa rukama te je na svom Instagramu objavila i video koji uključuje nekoliko takvih vježbi:

Naravno, kako bi vam bilo lakše vježbati, ne bi bilo loše da pronađete i glazbu koja će vas motivirati da ostanete ustrajni.

Pročitajte više