Super ukusne, a tako fit - špagete od tikvica s Alfredo umakom

Foto: Pinterest 

GOTOVE doslovno za 15 minuta. 

Obožavate špagete, ali ste ih već odavno siti, ili jednostavno pokušavate smanjiti unos ugljikohidrata, posebno iz "bijele" kupovne tjestenine - tada su ove špagete od tikvica zaista pravi izbor za vas. Osim što su lagane, lagano ih je i za pripremiti. 

Treba vam: 

3 žlice neslanog maslaca

3 srednje tikvice i spiralizator da od njih lakše napravite "špagete" 

2 režnja češnjaka, sitno narezana 

2 žlice brašna (po izboru) 

1 i pol šalice mlijeka (po izboru) - ili malo više - po potrebi 

1/2 žličice osušenog timijana

1/2 žličice osušenog origana

1/4 šalice svježe naribanog parmezana

sol i papar 

2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Priprema: 

U većoj i dubljoj tavi rastopite 1 žlicu maslaca na srednje jakoj vatri, ubacite tikvice, poklopite na pola i uz povremeno miješanje pričekajte da tikvice malo omekšaju (3-5 minuta bit će dovoljno). 

Tavu stavite na stranu i bacite se na pripremu umaka u manjoj tavici. 

Rastopite preostale 2 žlice maslaca u tavi. Dodajte češnjak i pirjajte ga uz stalno miješanje oko 1-2 minute. Potom ubacite brašno i dobro promiješajte dok brašno lagano ne porumeni, potom zalijte mlijekom, ubacite začine i parmezan te još minutu, dvije, uz miješanje, kuhajte umak. Ako vam je slučajno malo pregust dodajte još malo mlijeka, a kada je gotov, servirajte posipanim peršinom. 

Uživajte! 

Pročitajte više