Teško vam je ustati s kauča? Evo kako ćete se najlakše motivirati za trening

Foto: Shutterstock

TREBA biti iskren – ustati s kauča i otići na trčanje ili dizanje utega zahtijeva nevjerojatnu količinu mentalnog truda i volje u nekim trenucima.

Postoje dani kad se pokrenete vrlo lako, dok su drugi problematični

Na kraju dana svjesni ste što vam znače tjelovježba i kretanje, koliko za tijelo toliko i za duh i samopouzdanje. Bilo da se radi o 15-minutnom ciklusu joge, 30-minutnoj HIIT seansi ili vožnji biciklom po gradu, nikad nećete požaliti što ste se natjerali na to. Ako ponekad teško nalazite motivaciju, evo nekoliko savjeta:

Oraspoložite se

Ako možete, uredite prostor u kojem ćete se osjećati inspiriranima da pokrenete svoje tijelo. Postavite oko sebe afirmacijske kartice, zapalite mirisnu svijeću i položite prostirku i ručnik. Ako imate prostor koji je uvijek spreman za tjelovježbu, vjerojatnije je da ćete ga koristiti.

Opremite se

Investirajte u neke osnovne stvari koje odgovaraju vašem stilu života i ukusu. Kretanje je vrijeme za povezivanje sa samim sobom. Sva će vaša osjetila biti pojačana, stoga uzmite u obzir sve što ih stimulira.

Počnite polagano

Nemojte odabrati pretjerano naporan trening za početak. Uživajte u naletu endorfina i pokušajte zapamtiti taj osjećaj jer će vam to dati ono malo dodatne motivacije za sljedeći trening.

Jutarnji treninzi

Uočit ćete da je manje prostora za izgovore ujutro, dok se svijet još budi i telefon vam nije započeo mahnito zvoniti. Također, tijekom poslijepodneva razina vaše energije prirodno pada. Teško je pronaći motivaciju u takvim prilikama i stoga se češće događaju odgode treninga za neki drugi dan.

Kratko, ali učinkovito

Oslobodite se unaprijed postavljenog očekivanja da trening treba trajati 60 minuta. Postoji toliko online aplikacija koje uključuju treninge od 10 do 20 minuta u kojima ćete 100 posto osjetiti da ste pokrenuli tijelo. Kada promijenite ovaj način razmišljanja, uskoro ćete shvatiti da je pronalaženje vremena u danu za odličan trening vrlo ostvarivo.

Proslavite svoj uspjeh

I na kraju, nagradite se. Rezervirajte masažu pred kraj tjedna da biste rasteretili umorne mišiće, manikuru ili pedikuru, opuštajući tretman lica ili izlazak na piće i puno smijeha s prijateljima, kako piše The Women's Health.

Pročitajte više