Tip 200 dana zaredom vježbao pa pokazao promjenu

JOŠ na početku pandemije youtuber Craig Benzine obećao je sam sebi da će redovito vježbati tijekom karantene. Budući da je prethodno uvijek imao problema s pronalaženjem motivacije, ovaj je put uložio u osobnog trenera i aplikaciju koja mu je pomogla da prati svoj napredak.

"Radujem se trenutku kada ću se moći kretati bez napora i osjećati kao da stalno imam više energije", kaže na početku izazova.

Benzine je izazov započeo vježbama s vlastitom tjelesnom težinom. No, na kraju je u svoju rutinu također uključio i vježbe s girjama. Vježbao je 4 do 5 puta tjedno po 30 do 45 minuta, a trčao je i do 8 kilometara, 3 do 5 puta tjedno, što znači da je svaki dan u svoj raspored uvrštavao neku vrstu tjelesne aktivnosti.

Već na kraju prvog tjedna je priznao da ga boli cijelo tijelo, ali i da je otkrio mišiće na kojima treba poprilično raditi.

Osim što njegovi treninzi, kako vrijeme prolazi, postaju sve izazovniji, on također unosi neke promjene u prehranu. Između ostalog, počeo je jesti više proteina i smanjio konzumaciju alkohola. Ipak, Benzine otkriva da se zapravo raduje svojim svakodnevnim treninzima.

"Teško je, ponekad je jako teško, ali svejedno uživam", kaže.

Kako kaže, najveće zasluge za to što je ostao odgovoran i motiviran pripisuje osobnom treneru koji ga je podučavao i kako poboljšati svoju izvedbu i tehniku. Nakon 200 dana ovakvog programa, Benzine je pao sa 82,5 na 75 kilograma, a gubitak je najvidljiviji na trupu. Također ima više energije i primjećuje da više nije toliko umoran tijekom obavljanja svakodnevnih obaveza, prenosi Men's Health.

201. dana je odlučio ponoviti svoj prvi trening i iznenadio se s kakvom ga je lakoćom odradio.

"Osjećam se dobro znajući da sam ovoliko napredovao. Nastavit ću raditi na tome... Sad je to dio mog života", zaključio je.

Pročitajte više