Trener slavnih otkrio kako skinuti tri kilograma do Božića

Foto: YouTube screenshot

MNOGI su na kraju ove godine u goroj formi nego na početku. Karantena i stres su uzeli danak. Pandemija koronavirusa odrazila se na fitness režim mnogih, a novi lockdown zatvorio je i teretane i fitness-centre.

Ipak, trener slavnih Matt Lindsay tvrdi da ima nade i da do Božića stignete skinuti tri kilograma. Ono što je najvažnije je da za doručak pojedete puno proteina, kao i da se puno krećete.

"Ne trebate pretjerivati, ali u tri tjedna moguće je skinuti do tri kilograma i to se smatra sigurnim. Ljudi različito reagiraju, ali u prva tri tjedna zdravijih navika, prosječna osoba će skinuti dva do tri kilograma", kazao je za Femail.

Za doručak predlaže obrok pun proteina i zdravih masti. To ćete osigurati namirnicama kao što su jaja, slanina, avokado, proteinske palačinke, pileće ili pureće meso, losos ili jogurt s bademima.

"Da biste zadržali mišićnu masu, a riješili se sala, morate jesti. Razina šećera u krvi ne smije previše varirati. Energija mora biti stabilna da biste ostvarili rezultate", dodaje.

Ugljikohidrate po njegovim riječima jedite u sredini dana.

"Neka izvor ugljikohidrata budu smeđa riža, slatki krumpir, kvinoja, kuskus, butternut tikva ili zob", poručio je. 

Za večeru, preporuča Lindsay, pojedite nemasno meso koje vas neće razbuditi. 

"Ako ne hodate ili se ne krećete dovoljno, nećete ostvariti kalorijski deficit. Tisuću koraka sagorijeva otprilike 50 kalorija. Ako odlučite ići u teretanu, vježbe s utezima su odličan izbor. Držite ravnotežu i radite podjednako na donjem i gornjem dijelu tijela te coreu", zaključio je.

Pročitajte više