TV doktor tvrdi da ćemo brzo skinuti salo s trbuha ako slijedimo ova tri pravila

Foto: Shutterstock

Bez obzira želimo li poboljšati izgled tijela ili skinuti kilograme zbog dugoročnog zdravlja, smanjenje masnoće oko trbuha može nas učiniti sretnijima i zadovoljnijima. Ali, kako to postići? Srećom, TV doktor Michael Mosley, kojeg nazivaju britanskim dr. Ozom, ima odgovore. Podijelio je svoja tri zlatna pravila kojih se ljudi trebaju pridržavati ako žele skinuti salo s trbuha.

1. Jedite manje šećera

"Da biste ozbiljno utjecali na masnoću na trbuhu, ključno je smanjiti unos šećera. Iznenađujući broj 'dijetnih' grickalica i pića sadrži puno šećera i reklamira se kao dijetalna hrana jer ima malo masti", rekao je dr. Mosley za Mirror.

Savjetuje da unos hrane ili pića koji sadrže više od pet posto šećera ograničimo na najviše dva puta tjedno. Također kaže da to uključuje smoothieje i sokove, kao i slatko voće poput ananasa i manga.

Osim toga, prerađenu hranu poput bijelog kruha, tjestenine i čipsa trebamo zamijeniti kvinojom ili smeđom rižom. "Dvije stvari će vas jako iznenaditi: količina šećera koju ste unijeli nesvjesno i brzina kojom će se vaše salo na trbuhu početi topiti kada ga izbacite", istaknuo je.

2. Povremeno postite

Povremeni post temelji se na ideji da se neko vrijeme jede prema redovnom rasporedu, a zatim neko vrijeme posti. Dr. Mosley napominje da dan posta ne bi trebao uključivati unos više od 800 kalorija.

"Ne samo da jednostavno gubite na težini jedući manje kalorija, već vaše tijelo reagira na stres od posta pojačavanjem funkcije hormona kako bi olakšalo gubitak težine i sagorijevalo masnoću za energiju. Kratkotrajno gladovanje može izazvati promjene u tijelu koje olakšavaju sagorijevanje masti", objasnio je.

3. Radite trening visokog intenziteta

Dr. Mosley kaže da je tjelovježba vitalna iz mnogo različitih razloga. "To je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za dug i zdrav život", rekao je. Međutim, vrijedno je spomenuti da sama vježba neće biti dovoljna da se riješimo tvrdoglavog sala, ali svakako nam pomaže da ga držimo pod kontrolom.

Pročitajte više