U manje od godinu dana smršavio je 80 kilograma: Evo kako je to uspio

Foto: Facebook

Kada je učitelj Dara Sarshuri dosegao težinu od 176 kilograma, shvatio je da je vrijeme za ozbiljnu promjenu. 

35-godišnjak je odrastao okružen hranom. U njegovoj obitelji hrana je okupljala obitelj i bila je u središtu svakog okupljanja. Specijalitet njegove majke bila je pržena hrana, a odrastajući je uvijek slušao da se ne smije dići od stola dok sve ne pojede. 

Kao dječak se bavio sportom pa prejedanje nije djelovalo kao problem, ali s godinama se i manje kretao jer je postao zauzetiji drugim obvezama. 

Počeo je raditi u školi, nije imao puno vremena za tjelovježbu i kilogrami su se počeli gomilati. 

“Što sam bio stariji, to sam manje bio aktivan. Moji izbori bili su sve lošiji i bio sam sve deblji”, ispričao je za Today.

Godinama se bojao vage, a onda je u veljači stao na nju. Imao je 176 kilograma. Osjećao se frustrirano, razočarano i shvatio da je izgubio kontrolu nad životom. 

“Bio sam ljut na sebe. Shvatio sam da moram nešto napraviti”, kaže.

Odlučio se podvrgnuti operaciji želuca, ali prije toga je morao i sam smršaviti nekoliko kilograma. Počeo je pratiti strogi režim prehrane i hraniti se proteinima, voćem i povrćem. Nije mu bilo ugodno upisati se u teretanu pa je počeo hodati. Nakon nekoliko mjeseci bio je u stanju prehodati i nekoliko kilometara.

Na kraju na operaciju nikada nije otišao. Uspio je smršaviti sam, zahvaljujući snazi vlastitog uma i odlučnosti. Riješio se 80 kilograma.

“Jači sam nego što sam ikada mogao misliti. Pouzdaniji sam. Mogu trčati. Mogu raditi burpeeje i plankove. To su male pobjede u kojima uživam”, zaključuje Sarshuri koji je danas drugi čovjek.

Pročitajte više