Uz ove jednostavne trikove možete pojesti i do 2500 kalorija manje u danu

Foto: Instagram

VRLO je jednostavno izgubiti nekoliko suvišnih kilograma, ali većina ljudi se poslije bori s održavanjem tjelesne mase. Dobra vijest je da je to moguće, čak i ako nastavite jesti omiljene namirnice.

Fitness stručnjak Graeme Tomlinson otkrio je da možete drastično smanjiti dnevni unos kalorija bez da se bilo čega odričete.

“Ne postoji dobra ili loša hrana”, izjavio je ovaj 31-godišnjak za The Sun. Naime, njegov je cilj pojasniti ljudima da je važno da uživaju u svim namirnicama.

“Postoji zabluda da određene namirnice pomažu u smanjenju tjelesne masti. Kalorije su ono što u konačnici određuje sastav tijela. Za vitalne funkcije trebamo hranjive tvari, ali važno je kontrolirati unos kalorija jer to određuje koliko masti imamo u tijelu. Treba uzeti u obzir koliko kalorija trošimo i koliko se krećemo”, pojasnio je Tomlinson. 

Pomoću zanimljivog prikaza na društvenim mrežama je pojasnio koliko je zapravo jednostavno smanjiti broj kalorija koje svakodnevno unosimo u organizam. Potrebno je pronaći supstitute koji će nas zadovoljiti. Primjerice, ako uživate u mliječnoj čokoladi, onom od 45 grama ćete unijeti 240 kalorija, dok će vas manja od 18 grama stajati samo 95 kalorija. Kava s mlijekom sadrži 50 kalorija, a crna samo pet.

“Svaku hranu u kojoj uživate možete jesti, ali budite umjereni”, kaže ovaj fitness stručnjak i napominje da vodite računa i o nutritivnim vrijednostima onoga što konzumirate.

“Ključno je shvatiti da se svaka hrana može uklopiti u vaš plan, ali najvažnije je u kojim količinama”, poručio je.

Pročitajte više