Veganska kuharica Serene Williams ispričala kako je od predgrađa došla do Hollywooda

VEGANSKA kuharica Lauren Von der Pool proputovala je cijeli svijet sa svojim poznatim klijentima, uključujući Commona, Stevieja Wondera i teniske prvakinje Venus i Serenu Williams, a hranu s biljnim sastojcima pripravljala je i za značajna događanja, poput dodjele nagrade Grammy i prijema u Bijeloj kući.

Kao tinejdžerica Von der Pool je bila, kako bi sama za sebe rekla, gangsterica koja je odrastala u dijelu Washingtona gdje su ubojstva bila česta pojava, a bande raširene, kaže ekskluzivno za Live Kindly.

Kuharica koja je većinu svog života doručkovala slatkiše i čips znala je da treba promijeniti okruženje, kao i način života. Pozdravila se s prerađenom hranom i preko noći postala veganka. Ovaj pristup zasnovan na namirnicama isključivo biljnog porijekla pomogao joj je da ozdravi i da se u potpunosti oporavi od svih tegoba s kojima se suočavala.

Von der Pool zdravu hranu vidi kao temelj i ključ za suzbijanje nasilja.

"Revolucija kreće iznutra", objašnjava ona.

U nastojanju da pomogne u borbi za pravdu počela je prodavati vegansku hranu ispred Sveučilišta Howard jer je u njenom kraju zdravu i hranjivu hranu bilo gotovo nemoguće pronaći.

S 18 godina upisala je školu kulinarskih umjetnosti, gdje je upoznala legendarnog kuhara Wolfganga Pucka s kojim je kasnije spremala jela brojnim poznatim zvijezdama. Sa sestrama Williams je počela raditi oko 2011. jer je Serena tada bila motivirana iskušati biljnu prehranu u znak solidarnosti s Venus nakon što joj je dijagnosticirana autoimuna bolest.

Von der Pool kaže da obavezno meditira prije svake pripreme jela jer je "svjesna da to kako se ona sama osjeća utječe na hranu".

Ne slaže se s mišljenjem da vrhunskim sportašima poput sestara Williams treba meso u prehrani kako bi napredovali na terenu.

"I ostali sportaši vegani, poput NBA zvijezde Kyrieja Irvinga i nogometaša Colina Kaepernicka, dokaz su da veganska prehrana može dovesti do sportskog uspjeha. Ustvari, mnogi profesionalci vegani kažu da se osjećaju snažnije, okretnije i energičnije nakon uklanjanja mesa i životinjskih proizvoda sa svog jelovnika."

Pročitajte više