VIDEO Fenomenalni tabata trening s vijačom

Foto: 123rf

TRENING s vijačom je savršena alternativa trčanju pa čak i intenzivnom treniranju s različitim intervalima, a osim što ćete vijačom sagorjeti velik broj kalorija, možda i najveći kad pričamo o poznatim fizičkim aktivnostima, njom nećete jako opteretiti koljena i zglobove. 

Uostalom, to je jako zabavna aktivnost koju sigurno niste zaboravili, ako ste je radili u djetinjstvu. Sada samo malo bolje pripazite na formu. Ako preskačete s obje noge, skačite ravnomjerno, a ne morate skakati visoko u zrak. Dovoljno je ako se od tla odvojite tek jedan centimetar. 

Pripazite da vam leđa budu uvijek uspravna, a trbuh zategnut.

Ne znate li kako skakati, neka vam pomogne odličan trening preskakanja užeta od 18 minuta koji je nedavno objavila trenerica Kira Stokes. 

Video je trening u cijelosti pa ga možete raditi uz ekran, tako da ne trebate razmišljati ni o čemu, nego se samo zabavljati. 

Stokes je u trening ubacila tabata princip rada, s puno izmjena brzih i sporih skokova. 20 sekundi ubrzajte ritam za povećanje brzine otkucaja srca, a zatim ga usporite te sve ponovite u osam krugova. 

Promjena ritma ne samo da povećava intenzitet treninga nego ga činiji zabavnijim pa će ovih 18 minuta proletjeti u hipu. 

 

Pročitajte više