Za "50 nijansi mračnije" Dakota Johnson pripremala se samo s ove tri vježbe

Foto: Instagram  

ŽELITE li znati tajnu ženstvenog tijela Dakote Johnson koju će gledatelji upijati pogledom nakon što film od sutra konačno dođe u kina? Jer istina jest - da bi izgledala što bolje i Dakota je trebala uložiti dosta vremena i truda, baš kao svatko tko želi izgledati besprijekorno. 

No, Dakota, priznala je jednom, nije baš veliki fan napornih, svakodnevnih treninga, ali se za film jednostavno morala pripremiti i zato su filmaši za nju angažirali slavnu fitness trenericu Ramonu Braganzu (pripremala je i mnoge druge glumce prije snimanja), a upravo je ona medijima otkrila fitness rutinu s kojom je Dakota radila. 

I samo da znate - riječ je o prilično jednostavnoj rutini - među znalci već poznatoj 3-2-1 metodi, što u prevedenom značenju znači - 3 cardio kruga, 2 kruga za snagu i 1 za jačanje jezgre. Zvuči prilično jednostavno, zar ne? Pogotovo ako vam šapnemo da su u tu metodu uključene samo tri vježbe. 

A kako je Ramona objasnila - to je najbolja metoda koja ne zahtjeva ni komplicirane sprave ni komplicirane vježbe jer glumci jako često nemaju puno vremena za pripreme. Zato je ta metoda odlična i vrlo efektna čak i ako se trenira samo 20 minuta dnevno. 

3 kardio kruga - straight jump 

Kao što i naziv kaže - ovo je ravan skok u zrak, tipičan za gimnastičke vježbe, s jedinom sitnom razlikom što se radi tako da stanete ravno, s blagim raskorakom, a "zalet" uzimate iz čučnja, potom skočite ravno u vis s uzdignutim rukama te mekano doskočite na noge s laganim pregibom koljena i neznatnim spuštanjem u čučanj od kud opet uzimate zalet za naredni skok. 

Radite 10 skokova, pa uzmete 10 sekundi pauze i tako još dvije serije s po 10 skokova. 

2 kruga - split lunge jumps - skokovi s iskorakom 

2 serije s po 10 skokova jednom i drugom nogom (20 ukupno). 

Priprema za vježbu počinje iskorakom, ali da stražnja noga bude okomita na pod, ne ispružena daleko iza, i iz te poze skačete mijenjajući noge. Jedan skok računa se kada zamijenite obje noge. Napravite 10 takvih skokova, odmorite 10 sekundi i ponovite još jednu seriju. 

Ovako kako to pokazuje video: 
 

1 krug za jačanje jezgre - lateral jumps 

Ova vježba izgleda turbo jednostavno, a tek kada je napravite shvatit ćete koliko prednosti donosi za vaš metabolizam. Vrlo je jednostavno. 

Stanite sa skupljenim nogama i koljenima koja moraju biti fleksibilna. Vježba se izvodi tako da skačete u stranu (možete si postaviti neku liniju preko koje ćete preskakati, iako vam zaista niti ne treba). Rukama se možete održavati u ravnoteži, odnose, pustite neka vam ruke daju zamah za skok. 

Skačite 30 sekundi - do jedne minute. 

Ovako: 

 A od sutra provjerite i sami koliko su ove vrlo jednostavne vježbe utjecale na ženstvenost Dakotinog tijela. Unatoč tome što traileri ne prikazuju puno golotinje, ono koji su čitali knjigu 50 nijansi mračnije, dobro znaju da takvih scena neće nedostajati.   

  

Pročitajte više