Zahvaljujući neobičnom sjedenju imat ćete savršeno oblikovane noge i stražnjicu

Foto: 123RF

ZA POČETAK, ne treba vam stolac. Da, postoji sjedenje bez stolca, barem ako pitate trenere i druge ljubitelje vježbanja. 

"Wall Sit", odnosno zidno sjedenje je klasična, ali efektna vježba koja jača noge, tetive koljena i daje nevjerojatnu snagu, a u konačnici je zaslužna i za savršeno oblikovane noge i stražnjicu. Unatoč odličnim rezultatima koje daje, ova vježba zbog monotonije tijekom izvođenja nije osobito popularna. 

Fitnes stručnjak Ebenezer Samuel je istaknuo kako se ova vježba možda stvarno čini (pre)jednostavna, ali da je njen cilj što duže držati tijelo u mirnom, a leđa u ravnom položaju te da će rezultati vrlo brzo biti vidljivi. Za pravilno izvođenje noge držite savijene u kutu od devedeset stupnjeva, a stopala snažno gurajte prema tlu te tijekom vježbanja stišćite mišiće stražnjice i koljena. 

Ako je i vi želite isprobati, ali je također smatrate pomalo dosadnom, probajte izvođenju vježbe dodati i bučice koje ćete držati na prsima ili pak spuštene uz zid. 

Koju god verziju odaberete, obratite pozornost na vlastitu kondiciju te na početku radite tri seta, a kasnije možete i više. 
 

Pročitajte više